foto: ZUMAPRESS.com
Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kas neveido sadarbību ar "Netflix"
"Netflix" ir viena no lielākajām tiešsaistes video straumēšanas platformām pasaulē.
Kino
2024. gada 9. marts, 07:00

Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kas neveido sadarbību ar "Netflix"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Amerikāņu filmu producents Džefs Mosts vietnē "TikTok" dalījies ar sašutuma pilnu ierakstu par Latviju kā vienīgo no Baltijas valstīm, kas, par spīti tam, ka šeit ir visskaistākās vietas un pilsētainavas visā Eiropā, nesadarbojas ar "Netflix".

"Netflix" ir viena no lielākajām tiešsaistes video straumēšanas platformām pasaulē un pazīstama ar savu šovu un filmu daudzveidību.

Ierakstā Mosts uzsver, ka gan Igaunija, gan Lietuva ir veicinājusi sadarbību ar daudziem slaveniem producentiem un filmu kompānijām, kamēr Latvija šajā jomā nedara neko.

Lietuvā ir filmēti vairāki "Netflix" seriāli, piemēram, "Chernobyl", kas ir "HBO” un "Sky" veidots piecu sēriju miniseriāls, dramatizēta versija par 1986. gada kodolavāriju - vienu no šausminošākajām, cilvēku izraisītajām katastrofām vēsturē. "Chernobyl" ieguva "Emmy" balvu par labāko seriālu.

Britu fotogrāfs iemūžina Černobiļas bīstamākās vietas

Kopš 1986. gada Černobiļas AES katastrofas, kuras sekas joprojām izjūt daudzi arī ārpus smagi piesārņotās teritorijas, slēgtā zona Ukrainas ziemeļos ...

gallery icon

Filmas pirmizrāde Viļņā sacēla lielu jezgu ārvalstu tūristi vidū, kuri masveidā devās aplūkot vietas, kurās filma uzņemta.

Lietuvā  vēl starp lieliem starptautiski atzītiem projektiem var minēt "Netflix" filmas "Stranger Things" ceturto sezonu. Apšaudes kadru filmēšana uzņemta Lietuvas galvaspilsētā Viļņā un tās apkārtnē, tostarp nesen slēgtajā 100 gadus vecajā Lukiškes cietumā.

Arī Igaunija sadarbībā ar "Netflix" nesnauž.  "Warner Bros" režisora Kristofera Nolana asa sižeta piedzīvojumu filmas "Tenet" uzņemšanai Igaunijas Kultūras ministrija piešķīra piecus miljonus eiro.

Mosts ierakstā ironizē, ka Nolans, filmēšanas procesā konstatējot, ka igauņi ir tik labi filmu veidotāji,  atlaida komandas, kuras viņš bija nolīdzis citās valstīs filmēšanas darbiem un veda sev igauņus līdzi.

Viņš uzsver, ka Latvija pastāvīgi zaudē abām Baltijas valstīm. "Tas ir kauns, ņemot vērā, ka Latvijā ir labākas, skaistākas vietas filmēšanai kā jebkurai citai Baltijas valstij." 

@rslesers 🎬🇱🇻🇱🇹🇪🇪 Hollywood Success Stories In The Baltics 🌟 From "Chernobyl" in Lithuania to "Tenet" in Estonia, but why hasn't Latvia made its mark in Hollywood yet? 🇱🇻 Let's dissect the reasons! 💡 #HBO #WarnerBros #BehindTheScenes #BTS #Latvia #Lithuania #Estonia #Baltics #Chernobyl #Tenet #Hollywood #Cinema #Tax #Incentives #CashRebates ♬ original sound - Richard Slesers

Paši igauņi stāsta, ka pie viņiem ir pieejama ļoti daudzveidīga vide, piemērota dažādu žanru filmu uzņemšanai - somi brauc, lai filmētu laikmeta drāmas, bet Holivudai visinteresantākā šķiet postpadomju arhitektūra. Pēc "Tenet" uzņemšanas pieredzes viņi ir pārliecināti, ka tiktu galā ar jebkāda apmēra projektiem.