foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Olga Rajecka kļuvusi par lāču dresētāju
Olga Rajecka.
Slavenības
2024. gada 6. marts, 17:30

Olga Rajecka kļuvusi par lāču dresētāju

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

“Lāči modušies no ziemas miega, bet es esmu dresētāja, kas lāčiem māca spēlēt bungas, dziedāt un pat diriģēt,” tā par savu šā brīža nodarbošanos saka dziedātāja Olga Rajecka.

Patiesībā runa ir par viņas jauno projektu "Ballīte", kur Olga kopā ar grupu "Baltie lāči" izveidojuši atraktīvu un jautru muzikālo pasaku pieaugušajiem "Olga un Lāči". Jau aizvadīti pirmie koncerti Rēzeknē, Krustpilī, Ulbrokā, bet šonedēļ paredzēts koncerts VEF Kultūras pilī un pēc tam Latvijas novados. Bez tiem Olga aprīlī uzstāsies Ainara Virgas 60. gadu jubilejas koncertā, nupat viņa bija arī starp Ogres 96. dzimšanas dienai veltītā lielkoncerta "Vienmēr kopā" dalībniekiem.

foto: Publicitātes
Olga Rajecka, apvienojusies ar grupu "Baltie lāči", tagad ir lāču dresētāja.

Vai Olga nav par daudz darba uzņēmusies? “Tieši tā! Man līdz pensijai palikuši trīs gadi, tāpēc aktīvi jāstrādā! Jāpaspēj visu izdarīt, visus nodokļus valstij samaksāt, lai pēc tam varētu baudīt pensijas gadus,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" smejas dziedātāja.

Un kādi tad ir viņas plāni pensijā? “Noteikti strādāšu siltumnīcā, audzēšu puķes. Braukšu pa mežiem ar kvadriciklu, man to tik ļoti gribas! Protams, arī slēpošu un braukāšos ar velosipēdu. Baudīšu aktīvu pensionāra dzīvi. Un vēl es ļoti gaidu mazbērnus!” nosaka Olga Rajecka.

Kas tad gaidāms Olgas un "Balto lāču" muzikālajā programmā?

"Kad muzikālā zoodārza iemītniekiem klājas pavisam "izklaidīgi", tiek pieaicināta talantīga dresētāja, kas sevi pierādījusi darbā ar dažādiem zvēriem un nezvēriem. Vai izdosies Lāčiem iemācīt dziedāt un spēlēt, vai viss ritēs patiesi gludi?... Viss beigsies labi, jo tā taču ir pati dzīve!» saka grupas "Baltie lāči" solists Andris Baltacis, piebilstot – koncertos skanēs dziesmas gan no Olgas Rajeckas, gan "Balto lāču" repertuāra, gan kopdziesmas, gan arī jauni skaņdarbi.

"Ideja par šādu kopīgu koncertprogrammu mums ir bijusi jau gadus četrus. Kopīgo muzicēšanu izmēģinājām Olgas jubilejas koncertos un sapratām, ka viņas dziesmas mūsu interpretācijā skan patiešām labi un interesanti, un arī skatītāji to labi uzņēma. Un tad sapratām, ka varbūt ir laiks arī mums savākties kopā un uztaisīt kopīgu programmu. Taču, lai tas būtu nevis vienkārši tāpat, lai tam visam būtu vēl kāda papildus "odziņa" un lai mēs visi varētu uzstāties kopā, tika izdomāta šī pasaka jeb fabula," Andris stāsta par ieceri un ar smaidu piebilst, ka pasaka ir labestīgs žanrs, kurā ir gan konflikts, gan atrisinājums, jo "pasakā vienmēr viss beidzas labi, lai cik slikts arī būtu bijis sākums".

"Mums gribējās arī nelielu humora piedevu, tāpēc ir pasaka nevis bērniem vai pieaugušajiem, bet izaugušajiem. Jo pieaugušie cilvēki bieži ir bērna prātā, un to varu teikt arī par sevi. Mani arī visu laiku urda vēlme apgūt jaunas zināšanas un dalīties ar cilvēkiem priekā, nevis bēdās, ar kaut ko labu un gaišu. Jo – pasaka jau nesaka, tā tikai pamāca..."

Pasaku izaugušajiem izdziedās Olga Rajecka un grupa "Baltie lāči" - Andris Baltacis, Aldis Kise, Deniss Smirnovs, Mārtiņš Leišavnieks, Inga Zeile un Gregs.

foto: Publicitātes
Olga Rajecka, apvienojusies ar grupu "Baltie lāči", tagad ir lāču dresētāja.

Muzikālā pasaka izaugušiem «Olga un Lāči» skanēs:
6.martā plkst.19 VEF Kultūras pilī
8.martā plkst.19 Valkas kultūras namā
9.martā plkst.19 Priekuļu kultūras namā
10.martā plkst.19 Baložu kultūras namā
16.martā plkst.19 Jelgavas kultūras namā
17.martā plkst.19 Gulbenes kultūras centrā
24.martā plkst.19 Ogres kultūras centrā
7.aprīlī plkst.19 Rēzeknē, Latgales vēstniecība GORS