foto: AP/Scanpix
Pasaules ietekmīgākie cilvēki Indijā pulcējas uz pirmskāzu svinībām
Slavenības
2024. gada 1. marts, 18:00

Pasaules ietekmīgākie cilvēki Indijā pulcējas uz pirmskāzu svinībām

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daži no pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem ieradušies Indijas Gudžaratas štatā, lai piedalītos kāzu ballītē, ko sarīkojis Āzijas bagātākais cilvēks.

Marks Zakerbergs, Rianna un Bils Geitss ir starp viesiem pirmskāzu svinīgajā pasākumā, ko "Reliance Industrijas" priekšsēdētājs Mukešs Ambani rīko savam dēlam.

28 gadus vecais Anants Ambani jūlijā precēsies ar Radhiku Merčantu.

Trīs dienu pasākumā Džamnagaras pilsētā piedalās arī Bolivudas zvaigznes.

66 gadus vecais Mukešs Ambani patlaban ir 10. pasaulē bagātākais cilvēks. Saskaņā ar "Forbes" datiem, viņam pieder 115 miljardu ASV dolāru.

"Reliance Industrija", kuru 1966. gadā dibināja viņa tēvs, ir milzīgs konglomerāts, kas darbojas dažādās nozarēs, sākot no pārstrādes un mazumtirdzniecības līdz finanšu pakalpojumiem un telekomunikācijām.

Anants Ambani ir jaunākais no trim bērniem, kuri visi ir "Reliance Industrijas" valdē. 28 gadus vecais jaunietis ir iesaistīts koncerna enerģētikas biznesā un ir "Reliance fonda" valdes loceklis.

Ekstravagantais pirmskāzu pasākums atbilst Ambani ģimenes ambīcijām rīkot greznas kāzas un ballītes.

2018. gadā popmūzikas sensācija Bejonsē uzstājās Ambani kunga meitas Išas Ambani pirmskāzu svinībās, kas notika Udaipuras pilsētā. Starp pasākuma viesiem bija bijušie ASV valsts sekretāri Hilarija Klintone un Džons Kerijs.

"Bloomberg" tolaik publiskotā informācija liecināja, ka Išas kāzu izmaksas noteiktas 100 miljonu dolāru apmērā. Šo informāciju gan noliedza ģimenei tuvu stāvoša persona, kas sacīja, ka rēķins bija aptuveni 15 miljoni ASV dolāru.

Pašreizējie svētki sākās šīs nedēļas sākumā ar pasākumu, kurā Ambani ģimene pasniedza ēdienu vietējiem iedzīvotājiem Džamnagarā.

Pirmskāzu ballīti, kas tiek rīkota Džamnagaras ciematā netālu no "Reliance" galvenās naftas pārstrādes rūpnīcas, apmeklē apmēram 1200 viesu.

Kādi viesi gaidāmi ballītē?

 

"Reuters" ziņoja, ka viesu sarakstā ir Indijas miljardieri Gautams Adani un Kumars Mangalams Birla. Paredzams, ka ballītē piedalīsies arī "Disney" izpilddirektors Bobs Igers. Ballīte seko dažas dienas pēc tam, kad viņa uzņēmums paziņoja par Indijas aktīvu apvienošanu ar "Reliance".

Starp pasākumā gaidāmajiem viesiem ir "BlackRock" līdzdibinātājs Lerijs Finks, bijušais Kanādas premjerministrs Stīvens Hārpers, bijušais Austrālijas premjerministrs Kevins Rads un bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka Trampa.

Šķiet, ka viesu sarakstā ir vairāk pārstāvju no pasaules globālajiem flagmaņiem, nekā Ambani kunga divu vecāko bērnu kāzās 2018. un 2019. gadā.

"Tādā veidā tiek uzsvērta "Reliance" pieaugošā ietekme un loma kā Indijas ekonomikas virzītājam tehnoloģiju, mediju un enerģētikas jomās," teikts "Blumberg".

Starp piedāvātajām izklaidēm ir Riannas un iluzionista Deivida Blēna priekšnesumi.

Paredzams, ka viesi apmeklēs arī glābšanas centru Džamnagarā, kurā, kā ziņots, dzīvo vairāk nekā 2000 dzīvnieku. Saskaņā ar redzēto plānošanas dokumentu, šīs vizītes apģērba tematika ir "Džungļu drudzis".