Mūzika
2024. gada 23. februāris, 06:06

"Potenciālais uzvarētājs", "latviešu Robijs Viljamss" - ko par Donu un viņa Eirovīzijas dziesmu saka ārzemēs

Jauns.lv

9. maijā ar dziesmu "Hollow" Eirovīzijas pusfinālā Eiropu saviļņot mēģinās mūsu cerība Dons. Nu, kad dziesmu internetā pirms paša konkursa jau var noklausīties jebkurš interesents, lūkojam - kā tad Latvijas pārstāvi vērtē ārzemēs?

Kā pa sekundēm Dona sniegumu analizējusi Džordžīna Hila-Brauna, kas platformā "YouTube" sevi dēvē par "Godīgo vokāla treneri" ("Honest Vocal Coach"), ir līdzējusi gan MTV, gan BBC muzikālu šovu dalībniekiem un piesaistījuse vairāk nekā 260 tūkstošus sekotāju.

"Ak, mans Dievs, jā, jā, jā!" tā viņa iesaucas, izdzirdot Dona vokālu, bilstot, ka tas jau nu tiešām piesaista uzmanību. Un dziesmu vārdi vispār esot ģeniāli. Tāpat tiek slavēti bekvokāli, kas "piepilda skaņas telpu". "Man šis ir potenciālais uzvarētājs," bilst viņa, neslēpjot sajūsmu. "No Latvijas es tiešām neko tādu negaidīju."

Tāpat Dons pats soctīklā "TikTok" ievietojis video, kurā apkopots, ko klausītāji no svešzemēm saka par viņa "Hollow".

@dons_latvija Thankyou all for your lovely reactions to Hollow 💙 It is mind-blowing!! Love you all ❤️🫶🏻🇱🇻❤️ Wiwibloggs Worldvishawn Dan Alexandrov Jordan Davis Eurovision Slavandic Chris Calling EuroCelso Reactions Noosh101 Art Reacts Alex Giannousis Eurovision with Jude Kennedy ESC Norway NielsensTV TheBalkanGuy KIWIVISION LauraVision MAXE EurovIsac Luke White SHAUUNZERS Hashtag Eurovision Eurovision Talk #hollow #eurovision #eurovision2024 ♬ Pa Celam - Dons

"Šī vīra balss ir tik spēcīga, ka var dziedēt slimības un cīnīties pret ļaunumu," saka viens. "Izklausās pēc latviešu Robija Viljamsa", "Man uzmetās zosāda", "Latvija beidzot izvēlējusies īsto dziesmu!" - tā komentē citi.

Dons ir pieredzējis latviešu mūziķis, kurš izdevis deviņus albumus un vairākkārt uzvarējis LR2 dziesmu aptaujā “Muzikālā banka”, kā arī ieguvis vairākas mūzikas ierakstu gada balvas. 2021. gadā Dons uzsāka sadarbību ar mūzikas izdevniecību “Universal Music Group”. Mūziķis zināms ar tādiem singliem kā “Pēdējā vēstule”, “Pāriet bailes” un “Salauzta sirds”. Komentējot savu dziesmu “Hollow”, mūziķis izsakās ar Imanta Ziedoņa vārdiem: “Šausmīgi daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās.”

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Dons

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, Latviju pārstāvēs Dons, kas sestdienas vakarā uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2024". Dons ...

gallery icon

Šī gada Eirovīzijā Latvija savu dziesmu vērtējumam pieteiks otrajā pusfinālā 9. maijā. Tajā kopā ar Latviju piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Savukārt Eirovīzijas fināls norisināsies divas dienas vēlāk - 11. maijā.