foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Elīna Garanča plāno beigt operdziedātājas karjeru
Elīna Garanča.
Slavenības
2024. gada 7. februāris, 06:31

Elīna Garanča plāno beigt operdziedātājas karjeru

Jauns.lv

Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča prāto par karjeras beigšanu. "Esmu reāliste," viņa saka.

Nākmnedēļ Garančai būs tas gods Vīnē atklāt 66. Operas balli. Pirms tās sniegtajā intervijā latviešu zvaigzne liek noprast, ka karjera jābeidz, atrodoties tās augstākajā punktā.

"Es jau ilgu laiku domāju par savas karjeras beigām. Es esmu reāliste," saka Garanča. "Desmit līdz 15 gadi - tā dziedātājai ir tiešām lieliska karjera. 25 gadi - tik, cik ilgusi mana, - tā jau ir super gara, un viss, kas ilgst pēc tam, tas jau robežojas ar brīnumu."

"Es to joprojām izbaudu, bet man sāp ceļi. Mēs katrā izrādē ilgu laiku stāvam uz slīpām skatuvēm. Un tāpat esmu pamanījusi, ka dziedāt vienu un to pašu atkal un atkal man vairs nav gana jautri. Es esmu uzkrājusi tik daudz pieredzes, es labprāt to nododu jaunākiem cilvēkiem," saka 47 gadus vecā operdziedātāja, kas profesionālo karjeru sāka 1999. gadā, gadu vēlāk tika pie "Lielās mūzikas balvas". Karjeras laikā ieguvusi slavu visā pasaulē, neskaitāmas balvas un atzinības.

Elīna Garanča saņem "Lielo mūzikas balvu"

2021. gada 23. un 24. jūlijā Latvijas Nacionālajā teātrī noritēja divi Raimonda Paula un Elīnas Garančas koncerti. Pēc otrā koncerta ...

gallery icon

Vai jau ir noteikts datums, kad Garanča savu ražīgo karjeru varētu beigt? "Nē, nav gan. Es, visticamāk, gadiņus divus vēl padziedāšu," saka Elīna, kam jau esot plāns, ko darīt pēc tam. "Ir ļoti daudz lietu, kas mani interesē. Vasarā, piemēram, mēs savā mājā Malagā veicām lielus renovācijas darbus. Es izvēlējos flīzes, aizkarus - tā kā, ja dziedāšanai tiks likts punkts, varu kļūt par interjera dizaineri. Un vēl - Spānijā, kur dzīvoju, ir tikai šaušalīgas kūkas. Es te varētu cept latviešu kūkas un tā sākt mazu biznesu."

Elīnas Garančas un draugu koncerts 2022. gada jūlijā

2022. gada jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika operdziedātājas Elīnas Garančas un draugu koncerts.

gallery icon

Kā zināms, Garanča 2006. gadā Rīgā salaulājās ar spāņu diriģentu Karelu Marku Šišonu, ģimenē aug divas meitas.