foto: Mārtiņš Ziders
Raimonda Paula mazmeita Monika atgriežas uz dzīvi Latvijā un iet uz teātri ar miljonāra mazdēlu
Amerikā režisores profesiju apguvusī Monika Pedersena nu savas prasmes liekot lietā, strādājot televīzijā Latvijā.
Slavenības
2024. gada 6. februāris, 06:33

Raimonda Paula mazmeita Monika atgriežas uz dzīvi Latvijā un iet uz teātri ar miljonāra mazdēlu

Žurnāls "Kas Jauns"

1. februāra vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena ieradās, eleganti saposusies, un vestibilā jaunkundzi sagaidīja miljonārs Jūlijs Krūmiņš kopā ar mazdēlu Jūliju Krūmiņu jaunāko.

Ielūgumus uz panākumiem bagātā režisora Dmitrija Krimova jauniestudējuma "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrādi Jūlijs Krūmiņš bija saņēmis dāvanā no savas mīļākās Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas, kura izrādē spēlē novecojušu un miesās izplūdušu Pītera Pena asistenti feju Zvārgulīti.

Režisora Dmitrija Krimova iestudējuma "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrāde

01. februārī Nacionālajā teātrī notikusi režisora Dmitrija Krimova iestudējuma "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrāde.

gallery icon

Uzņēmēju ar skatuves mākslinieci saista pazīšanās jau daudzu gadu garumā, taču ciešāka draudzība izveidojusies pirms pieciem gadiem, kad Dita kopā ar vīru aktieri Mārtiņu Eglienu vadīja miljonāra 75. jubilejas svinības Rīgas Latviešu biedrības namā.

Krūmiņš ar mazdēlu teātrī ieradās jau krietni pirms izrādes sākuma un ar krāšņu ziedu pušķi rokās pa teātra dienesta ieeju taisnā ceļā devās gan satikties ar Ditu Lūriņu, gan sasveicināties un aprunāties ar teātra direktoru Māri Vītolu. Pēc tam, izejot cauri aizkulisēm, abi uzvalkos posušies Jūliji Krūmiņi devās vestibilā iepretim parādes durvīm, sakot, ka esot jāsagaida kāda dāma. Laiku vīri īsināja, baudot turpat priekštelpas bufetē iegādātu kūkas gabaliņu un dzērienus. “Viņa būs klāt pēc desmit minūtēm!” pēc īsas telefonsarunas mazdēlu informēja uzņēmējs, kam pa to laiku līdzās bija piestājušas arī regulāras kultūras pasākumu viešņas – kādreizējā valsts pirmā lēdija Lilita Zatlere un finansiste Ilze Auzere, Jūlija Krūmiņa bērnības drauga Jāņa Jurkāna bijusī sieva.

Pēc solītajām desmit minūtēm Krūmiņu gaidītā “viņa” tiešām arī bija klāt. Elegantā mētelī ar kuplu kažokādas apkakli, lakādas zābakos uz platformas, daiļojusies ar pērļu un mirdzošu kristāliņu galvas rotu. Komponista Raimonda Paula jaunākā mazmeita Monika Pedersena teātra pirmizrādes viesu pārpildītajā telpā pāri ļaudīm centās saskatīt savus vakara pavadoņus, visbeidzot izlemjot, ka ātrāk satiksies, sazvanoties un precizējot atrašanās punktu.

foto: Mārtiņš Ziders
Ieejot teātrī, maestro Raimonda Paula mazmeita Monika zvanīja uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam, lai varētu drīzāk sastapties.

Kamēr vestibila vienā malā Monika turēja pie auss viedtālruni sarkanā vāciņā, no otras puses klausulē viņai galamērķi raksturoja Jūlijs Krūmiņš. Sagaidījis Monikas izspraukšanos caur cilvēku drūzmu, miljonārs uzreiz galanti viņu rosināja izvēlēties kādu dzērienu un piebikstīja mazdēlam, lai pavada meiteni līdz bufetei.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
“Hi, how are you?” (Sveika, kā tev klājas? – angļu val.), satiekot Moniku, angļu mēlē viņu sveicināja Jūlijs Krūmiņš juniors. Abi turpināja komunicēt angliski.

Kā novēroja "Kas Jauns", abi jaunieši, kas daudzus gadus studējuši augstskolās ārzemēs (Jūlijs – Austrālijā, bet Monika – Itālijā un ASV) gan sasveicinājās, gan sarunājās angliski. Miljonāra mazdēls norēķinājās par Monikas izvēlēto glāzi vīna, un abi turpināja apspriest, kā katram klājas.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jūlijs un Monika bija pazīstami jau iepriekš.

Atskanot zvanam, kas vēsta par drīzu izrādes sākšanos, Monika abu Jūliju Krūmiņu kompānijā devās augšstāvā, vēl pirms sēdvietu ieņemšanas ložā piestājot garderobē, lai dāma tur varētu atstāt virsdrēbes. “Paņem taču meitenes mēteli!” mazdēlam Jūlijam uzsauca uzņēmējs, pie sevis nosmiedams: “Trakums kaut kāds! Viss tiem jaunajiem priekšā jāsaka! Tā taču elementāra lieta!”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gaidot izrādes sākšanos, kopā ar diviem Jūlijiem Krūmiņiem un eksprezidenta Valda Zatlera kundzi Lilitu Zatleri.

Kā noskaidroja "Kas Jauns", Raimonda Paula mazmeita Monika pēc studiju pabeigšanas Losandželosā un pieredzes gūšanas Holivudā atgriezusies uz dzīvošanu dzimtenē. Pedersena pat esot iekārtojusies darbā vietējā televīzijā, kur lieti noder gan plašās svešvalodu prasmes, gan gūtās zināšanas un pieredze pēc Romas Amerikāņu universitātes pabeigšanas Itālijā, kur jauniete apguva filmu un digitālo mediju programmu un nodarbojās ar fotografēšanu, kā arī profesionālās kinorežijas studijām Kalifornijas Universitātē. Aizvadītā gada izskaņā Monika arī bija viena no galvenajām plānotājām un organizatorēm vērienīgam privātam pasākumam – miljonāra Jūlija Krūmiņa 80. jubilejas ballei, kas norisinājās "ATTA centrā".

Jūlija Krūmiņa 80. jubilejas svinības

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš plašā draugu un viesu lokā 2023. gada 12. decembrī atzīmēja savu 80. dzimšanas dienu.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!