foto: Faye's Vision/Cover Images/ Vida Press
Britu aristokrāte un “Oskara” balvas nominanta sieva neskaidros apstākļos izdara pašnāvību, pametot vīru un mazās dvīnītes
Izabella Tomasa un Bredlijs Toamss BAFTA Tējas dzeršanas ballītē. Toreiz nekas neliecināja, ka pēc mazliet vairāk kā divām nedēļām Izabella izvēlēsies pamest šo pasauli.
Slavenības
2024. gada 3. februāris, 22:29

Britu aristokrāte un “Oskara” balvas nominanta sieva neskaidros apstākļos izdara pašnāvību, pametot vīru un mazās dvīnītes

Jauns.lv

29. janvārī mūžībā devās filmas "Ziedu mēness slepkavas" producenta un "Oskara" balvas nominanta Bredlija Tomasa sieva Izabella Tomasa. Vēl divas nedēļas iepriekš, atrodoties saviesīgā pasākumā, nekas neliecināja, ka viņas nodoms varētu būt izdarīt pašnāvību.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju 39 gadus vecā Izabella izkrita no viesnīcas “Angeleno Hotel” augšējā stāva balkona Rietumlosandželosā. Policisti, kas ieradās notikuma vietā, sievieti atrada mirušu baseina zonā. Losandželosas tiesu medicīnas eksperta biroja tiešsaistes ierakstos Izabellas nāve norādīta kā pašnāvība, un kā nāves cēlonis minēti "vairāki ievainojumi, kas gūti kritiena rezultātā". Tomasa nav atstājusi pirmsnāves vēstuli, tāpēc viņas rīcības motīvs nav skaidrs, vēsta TMZ.

Izabella Tomasa bija dzimusi Anglijā britu aristokrātu ģimenē (pašai arī baroneses tituls) un beigusi prestižo Oksfordas Universitāti, iegūstot neiroloģijas zinātņu grādu. Viņa pārcēlās uz Losandželosu, kur uzņēma vairākas dokumentālās filmas un kļuva par Kalifornijas Universitātes Stāstnieku un zinātnieku centra konsultatīvās padomes locekli. Izabella Holivudā bija labi zināma un labprāt piedalījās dažādos saviesīgos pasākumos, kā arī savulaik draudzējusies ar mūžībā aizgājušo mūziķi Eimiju Vainhausu un citām slavenībām. Izabella savulaik bijusi arī Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona padomniece tehnoloģiju jautājumos.

Izabella un Bredlijs Tomass apprecējās 2018. gadā un audzina mazās dvīnītes Popiju un Greisu. Viņi pēdējo reizi sabiedrībā kopā redzēti 13. janvārī BAFTA Tējas dzeršanas pasākumā Beverlihilsā. Nekas neliecināja, ka pārim varētu būt kādas problēmas. Producentam šī bija otrā laulība: 2015. gadā viņš izšķīrās no aktrises Hilarijas Metjūsas.

Viņas mamma Penelope Lorensa un tētis sers Henrijs Lorenss, 7. baronets no Laksas, emocionālā paziņojumā teica, ka Izabella bija "mūsu dzīves gaisma".

Viņi turpināja: "Mēs viņu atceramies kā dvēseles radinieci, skaistu meitu, māsu, uzticīgu māti un sievu." Lorensas kundze pastāstīja, kā viņa lidoja uz ASV pēc traģēdijas, kas bija "satriekusi" ģimeni, sakot: "Tas ir ļaunākais iespējamais murgs."

Izsakot cieņu, viņa teica: "Izabella bija mūsu dzīves gaisma. Viņa bija drosmīga un bez bailēm izmantoja visas dzīves iespējas, apveltot ar mīlestību un labestību savus draugus, ģimeni un bērnus. Viņa bija bezgalīgi atjautīga un radoša, viņa izmantoja Oksfordā iegūto bioloģijas zinātņu grādu, lai izplatītu pozitīvismu pasaulē.

Viņas projekti bija tikpat daudzveidīgi kā viņas kaislības, atspoguļojot zinātkāri par cilvēkiem un mūsu kultūru, kas iedvesmoja ikvienu, kam laimējās pavadīt laiku kopā ar viņu. Mēs viņu atceramies kā radniecīgu dvēseli, skaistu meitu, māsu, uzticīgu māti un sievu."

58 gadus vecais Holivudas producents Bredlijs Tomass ir savas karjeras virsotnē. Filma "Ziedu mēness slepkavas", pie kuras uzņemšanas viņš strādāja kopā ar režisoru Mārtinu Skorsēzi, saņēma 10 Oskara nominācijas. Tāpat viņš producējis arī tādas slavenas filmas kā "Skumju trīsstūris", "Stulbs un vēl stulbāks", "Es, es pats un Airīna", "Šis un tas par Mariju", "Smagi iemīlējies", "Blakus Tev" un citas filmas.