Slimības skartā Kristina Eplgeita, balstīdamās uz spieķa, apmeklē "Emmy" balvu ceremoniju

Multiplās sklerozes skartā Kristina Eplgeita "Emmy" balvas pasniegšanas ceremonijā ieradās, atbalstījusies uz spieķa, un izpelnījās vētrainas ovācijas.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 18. janvāris, 18:38

Smagi slimā Kristina Eplgeita "Emmy" ceremonijā ar grūtībām pārvietojas un izpelnās vētrainas ovācijas

Jauns.lv

Viens no emocionālākajiem mirkļiem šonedēļ notikušajā "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā bija, kad aktrise Kristina Epelgeita, balstīdamās uz spieķa, kāpa uz skatuves, lai saņemtu balvas par izcilu otrā plāna aktrises lomu un izcilu galveno lomu komēdijseriālā, ziņo CNN.

2021. gadā Epelgeita atklāja, ka viņai ir diagnosticēta multiplā skleroze. Kad "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs Entonijs Andersons pavadīja aktrisi uz goda pjedestālu, kolēģi viņu sagaidīja ar aplausiem un piecēlās kājās.

"Liels paldies! Ak, mans Dievs! Pieceļoties kājās, jūs mani [un manu] invaliditāti pilnībā apstulbinājāt," jokoja Epelgeita, izraisot ovācijas.

foto: Fox TV / BACKGRID/ Vida Press

Viņa uzskaitīja dažas no savām ievērojamākajām lomām gadu desmitiem ilgajā karjerā Holivudā, tostarp Kelliju Bandiju seriālā "Precējies, ir bērni", Samantu seriālā "Kas ir Samanta?" un Dženu Hārdingu seriālā "Dead To Me".

foto: Frank Micelotta/PictureGroup for FOX/Shutterstock/ Vida Press

"Bet tikai retais no jums, iespējams, mani pazina, kad es spēlēju savu pirmo lomu - mazuli Bērtu Grīzellu seriālā "Days of Our Lives"," viņa teica, atsaucoties uz savu ekrāna debiju 1972. gadā.

Rādot fotogrāfiju, kurā redzama bērnībā, Epelgeita jautri piebilda, ka "tā bija patiešām iespaidīga loma", un turpināja, ka visā viņas karjeras laikā "ir bijis gods spēlēt smieklīgus, sarežģītus tēlus".

foto: Fox TV / BACKGRID/ Vida Press

Šogad "Emmy" balvai Epelgeita tika nominēta arī par lomu Netflix seriālā "Dead to Me", taču labākās komēdijseriāla aktrises titulu ieguva Abbott Elementary zvaigzne Kvinta Bransone.

2023. gada maijā Epelgeita intervijā Vanity Fair sacīja, ka darbs seriālā Dead to Me varētu būt viņas pēdējais aktrises darbs, jo viņas multiplā skleroze progresē.

"Iespējams, es vairs nestrādāšu kameras priekšā," Kristina Epelgeita piebilda, atzīstot: lai gan viņai patika darbs un lieliskā komanda, tomēr seriāla uzņemšana bijusi īsta "cīņa".

foto: Frank Micelotta/PictureGroup for FOX/Shutterstock/ Vida Press

Aktrise veltīja labus vārdus savai kolēģei Lindai Kardelīni, ar kuru kopā filmējās seriālā Dead to Me: "Esmu ļoti priecīga, ka esmu satikusi cilvēku, kurš noteikti ir labākā aktrise, ar kuru esmu strādājusi savā dzīvē, ja ne labākais cilvēks, kādu jebkad esmu pazinusi.

Aktrise Kristina Eplgeita - seriāla "Precējies, ir bērni" un citu filmu zvaigzne

gallery icon

Jau ziņots, ka 75. "Emmy" godalgu ceremonijā pirmdien Losandželosā prestižo labākās drāmas balvu saņēmis ASV televīzijas kanāla HBO seriāls "Succession", bet par labāko komēdijseriālu atzīts "The Bear".

Kīrans Kalkins par tēlojumu "Succession" tika godināts kā labākais aktieris dramatiskajā seriālā, un Sāra Snūka par lomu šajā seriālā saņēma balvu kā labākā dramatiskā aktrise.

Džeremijs Alens Vaits par lomu seriālā "The Bear" tika apbalvots kā labākais komēdijseriāla aktieris, savukārt šajā seriālā tēlojošie Ebons Moss Bakraks un Ajo Edebiri tika godalgoti kā labākais komēdijseriāla otrā plāna aktieris un labākā komēdijseriāla otrā plāna aktrise. 

Kvinta Bransone tika atzīta par labāko komēdijseriāla aktrisi par lomu pašas radītajā seriālā "Abbott Elementary".

Balvu kategorijā "labākais miniseriāls" saņēma "Beef".

75."Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija notika teātrī "Peacock" Losandželosas centrā četrus mēnešus vēlāk nekā sākotnēji plānots.

Lai gan pirmā "Emmy" ceremonija, kurā tika pasniegtas tikai sešas balvas, notika 1949.gada janvārī, "Emmy" balvas tradicionāli tiek pasniegtas septembrī. Taču Holivudas streiku dēļ augustā tika pieņemts lēmums pasākumu pārcelt no septembra uz 15.janvāri.