foto: Fotos International/Shutterstock/ Vida Press
Skaistākā un nelaimīgākā: Hemingveja mazmeita atkārtojusi viņa traģisko likteni
Margo Hemingveja.
Slavenības
2024. gada 14. janvāris, 10:21

Skaistākā un nelaimīgākā: Hemingveja mazmeita atkārtojusi viņa traģisko likteni

Jauns.lv

Mēdz teikt, ka Margo Hemingveja bija slavenā amerikāņu žurnālista un rakstnieka Ernesta Hemingveja skaistākā un nelaimīgākā mazmeita. Hemingvejs nošāvās ar bisi, nenodzīvojis līdz savai 62. dzimšanas dienai. Margo vectēva nāves brīdī bija tikai septiņi gadi, un tagad var teikt, ka viņas liktenis bija ne mazāk smags...

Jau jaunībā viņai bijušas problēmas ar alkoholu, viņa slimojusi arī ar bulīmiju, epilepsiju un disleksiju, taču, neskatoties uz to, spējusi uzbūvēt visai veiksmīgu modeles un aktrises karjeru. Tieši Margo kļuva par pirmo modeli, ar kuru tika noslēgts līgums par vienu miljonu dolāru! Savulaik viņa paspējusi parādīties uz slavenāko žurnālu vākiem, bet amerikāņu izdevums "Vogue" viņu nodēvējis par "jauno Ņujorkas supermodeli". Kino Hemingveja debitēja 1976. gadā un nospēlēja gandrīz 20 lielas un mazas lomas.

foto: Kobal/Shutterstock/ Vida Press

Bet personiskajā dzīvē Margotai ne sevišķi veicās... Pirmo reizi viņa apprecējās ar Erolu Vetsonu, kurš bija par viņu 14 gadus vecāks. Vīrs kļuva par viņas personīgo menedžeri: "Es biju vientiese noplukušos zābakos un ar provinciālu akcentu, Erols sāka lipināt no manis dīvu: stāstīja, ko man vajadzētu ēst, dzert, kā ģērbties un krāsoties, ar ko komunicēt un kur iet," atcerējās Hemingveja.

Tieši pateicoties šim cilvēkam, viņa arī spēja pacelties savas slavas virsotnē. Tomēr līdz ar popularitāti Margotas nestabilais psihiskais stāvoklis vēl vairāk saasinājās, un viņa ieslīga depresijā, kā dēļ viņas laulība ar Vetsonu nonāca uz izjukšanas robežas. Galu galā viņa aizgāja no vīra pie režisora Bernarda Fučera, ar kuru arī apprecējās. Viņi kala lielus darba plānus nākotnei, tomēr neviens no tiem neīstenojās, jo neveselīgā dzīvesveida dēļ Hemingvejas āriene sāka strauji mainīties. Viņa zaudēja līgumus, bet turpināja filmēties kino, lai gan kritiķi nesteidzās slavēt viņas spēli. "Es dzēru līdz nemaņai, bet, atguvusies, visu laiku domāju par to, kādā veidā sevi nogalināt," atzina Margota.

Laulība ar Bernardu ilga aptuveni sešus gadus, pēc kā modeles dzīvē viss galīgi sagriezās. Slēpojot Austrijā, Margota lauza kāju, un rehabilitācija viņai "uzdāvinājusi" veselus 30 liekos kilogramus, kā dēļ viņas bulīmija atkal saasinājusies. Meitenes dzīve izvērtās par pastāvīgu uzturēšanos slimnīcā — slimnīcas gultā viņa pavadīja veselu gadu. Kad visas mokas bija beigušās, Margota teica pravietisku frāzi: "Esmu pabijusi ellē un tagad atgriežos atpakaļ. Un, ja es to nespēšu, man vienmēr paliks pašnāvība. Reizēm man šķiet, ka tā nav tā sliktākā izeja..."

foto: Mediapunch/Shutterstock/ Vida Press

Galu galā Margota tomēr spēja atgriezties normālā dzīvē, aizrāvās ar jogu un glezniecību, sāka nodarboties ar vokālu un iet uz kulinārijas kursiem, veikt aktīvu sabiedrisko darbību. Viņa atkal iemīlējās - šoreiz uzņēmējā Stjuartā Sundulinā, ar kuru satikās aklajā randiņā. Taču harmonija viņas dzīvē nevilkās ilgi — tikai dienu pirms 35. dzimšanas dienas kopš Ernesta Hemingveja pašnāvības viņa mazmeita izšķīrās darīt to pašu. Margo plāns izdevās - aktrise iedzēra nāvējošu miega zāļu devu. Viņai bija 42 gadi. Margotas līķis tika kremēts, bet pīšļi apbedīti Hemingveju dzimtas kapsētā Kečumā, Aidaho.

foto: ©RAMEY PHOTO AGENCY / Vida Press

Tēmas