Slavenības
2024. gada 9. janvāris, 16:45

Vairs nekādu neskaidrību — publiskots slavenās īru dziedātājas Šineidas O'Konoras nāves cēlonis

Jauns.lv

Gandrīz pusgadu pēc izcilās īru dziedātājas Šineidas O’Konoras nāves pielikts punkts viņas aiziešanas apstākļu izmeklēšanā. Koronera slēdziens — mūziķe mirusi “dabisku iemeslu” dēļ.

Dziedātājas pēkšņā nāve 2023. gada 26. jūlijā tikai 56 gadu vecumā radīja jautājumus, vai viņa nav mirusi slimības dēļ vai nav pati pielikusi roku, nespējot pārdzīvot sava 17 gadus vecā dēla pašnāvību iepriekšējā gada janvārī. Pērn presē klīda runas, ka viņa mirusi no vēža.

“Tiek apstiprināts, ka O’Konora mirusi dabisku iemeslu dēļ. Tādējādi koroners ir beidzis iesaisti viņas nāves izmeklēšanā,” paziņoja Dienvidlondonas Sautvorkas koroneru tiesas pārstāvis.

Dziedātāja tika atrasta bez dzīvības pazīmēm savā jaunajā Londonas mājoklī tikai dažas nedēļas pēc pārcelšanās uz Lielbritānijas galvaspilsētu, un viņas nāves apstākļi tobrīd netika uzskatīti par aizdomīgiem.

Policisti dziedātāju atrada viņas jaunajās mājās Hernhilas rajonā Londonas dienvidaustrumos pēc saņemtā izsaukuma. "Policija tika izsaukta trešdien, plkst. 11.18, reaģējot uz izsaukumu par nereaģējošu sievieti SE24 rajona dzīvesvietas adresē. Policisti ieradās. Notikuma vietā tika konstatēta 56 gadus vecas sievietes nāve," toreiz paziņoja Londonas policijas pārstāvis. "Tuvākie radinieki ir informēti, Nāve netiek uzskatīta par aizdomīgu. Lieta tiks nodota koroneram."

Tikai jūlija sākumā Šineida O'Konora pārcēlās uz Londonu, to dēvējot par savām "mājām", bet neilgi pirms nāves dalījās ar sajūsmu par gaidāmo baleta apmeklējumu, jaunu dziesmu rakstīšanu un došanos turnejā.

Divas nedēļas pirms nāves savā "Facebook" kontā viņa paziņoja par vēlmi nākamgad doties turnejā. "Kuce ir atgriezusies!" — šāds kareivīgs tēmturis ļāva faniem cerēt, ka dziedātāja izķepurojas no melnās depresijas bedres, kas viņu mocīja daudzus gadus un gandrīz noveda līdz pašnāvībai pēc emocionāli nestabilā 17 gadus vecā dēla Šeina izbēgšanas no klīnikas un pašnāvības pērnā gada janvārī.

Ap to laiku viņa sociālajos tīklos izrādīja savu jauno Londonas mitekli.

Mūža nogalē Šineida O'Konora piedzīvoja psiholoģisku sabrukumu, kad viņas 17 gadus vecais dēls Šeins, kurš mocījās ar emocionālām problēmām, pērn janvārī izdarīja pašnāvību. Dažas dienas pirms nāves viņa publicēja emocionālu vēstījumu par savu dvēseles stāvokli pēc dēla nāves. "Kopš tā brīža es dzīvoju kā mūžam dzīvā nakts radība. Viņš bija mana mūža mīlestība, manas dvēseles gaisma."

Pēc dēla nāves dziedātāja nokļuva slimnīcā, jo pastāvēja bažas, ka dēla pēdās varētu sekot arī viņa.

Šineida O'Konora bija precējusies četras reizes, visas laulības noslēdzās ar šķiršanos. Pēc Šeina nāves viņai palika divi dēli un meita.