foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Megana Mārkla pieprasa atbildes no karaļa Čārlza III. Kāpēc uz viņu attiecas citi likumi?
Saseksas hercogiene Megana Mārkla un karalis Čārlzs III (tolaik princis Čārlzs) 2019. gada martā.
Slavenības
2024. gada 5. janvāris, 07:00

Megana Mārkla pieprasa atbildes no karaļa Čārlza III. Kāpēc uz viņu attiecas citi likumi?

Jauns.lv

Tiek ziņots, ka Saseksas hercogiene vēlas tikšanos ar vīratēvu karali Čārlzu III, lai viņš izskaidrotu, kāpēc citiem karaļnama labā nestrādājošiem ģimenes pārstāvjiem nav ierobežojumu attiecībā uz viņu titulu.

Ir jauns gads, un ir izskanējušas vairākas ziņas, ka princis Harijs ar sievu Meganu Mārklu plāno ko lielu, lai atjaunotu savu zīmolu un atkal piesaistītu sabiedrības interesi. Tiek uzskatīts, ka tagad, kad hercogs ir laidis klajā savus memuārus “Liekais” (“Spare”), Megana varētu būt gatava savai grāmatai, jo Saseksas hercogiem ir četru grāmatu līgums ar izdevējiem “Penguin Random House”.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon

Taču tieši laikā, kad hercogs un hercogiene plāno savu atgriešanos, klīst runas, ka šis varētu būt arī gads, kad viņiem atņems karaliskos titulus, jo parlamentā par to ierosināts likumprojekts.

Kāds no karaļnama ekspertiem apgalvo, ka Megana tagad cenšoties sarunāt tikšanos ar karali Čārlzu un pieprasīt atbildes par savu titulu un noteikumiem, kas viņai tā dēļ kā bijušajai karaļnama pārstāvei jāievēro.

Megana vēlas tikšanos un atbildes no karaļa

Apgalvojums par to, ka hercogiene mēģinājusi ieplānot tikšanos ar vīratēvu, nāk no karaļnama eksperta Nīla Šona, kuru viņa avoti informējuši, ka gan Megana, gan princis Harijs “nesaprot, kāpēc uz viņiem attiecināti atšķirīgi noteikumi nekā uz citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, neraugoties uz to, ka viņi atkāpās no oficiālo pienākumu pildīšanas gandrīz pirms četriem gadiem”.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Pēc Nīla Šona teiktā, Meganai tagad ir daži jautājumi, uz kuriem viņa vēlas, lai monarhs reizi par visām reizēm atbild un paskaidro.

“Megana Mārkla vēlas saņemt dažas atbildes no Viņa Majestātes karaļa. Viņa centās sarunāt tikšanos, viņa nosūtīja viņam vēstuli un vēlējās, lai [karalis] personīgi izskaidrotu problēmas, ar kurām viņa saskaras kopš kļūšanas par Lielbritānijas monarhijas pārstāvi,” savā “YouTube” kanālā skaidroja Nīls Šons.

“Meganu ļoti kaitina tas, ka Fērgija parādās dienas TV šovos, kur sevi dēvē par Jorkas hercogieni, pārdod grāmatas un, iespējams, sludina karaliskās ģimenes vārdā. Megana un Harijs acīmredzami nesaprot, kāpēc uz viņu attiecas citi noteikumi.”

Kāpēc Sāra drīkst izmantot karalisko titulu pēc šķiršanās no prinča Endrū?

Kad Sāra un princis Endrū izšķīrās 1996. gadā, viņai atļāva paturēt savu Jorkas hercogienes titulu, tāpat kā princesei Diānai tika atļauts paturēt Velsas princeses titulu. Taču karaliene Elizabete II izdeva patentu, kas regulē titulus pēc šķiršanās, informējot Fērgiju, ka, lai gan viņa saglabās šo titulu un būs zināma kā Jorkas hercogiene Sāra, viņa nevarēs izmantot savu Viņas Karaliskās Augstības titulu, jo vairs nav precējusies ar princi. Noteikumi arīdzan paredzēja, ka gadījumā, ja Sāra kādreiz atkal apprecētos, viņas zaudētu arī Jorkas hercogienes titulu.

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon

Tā kā Megana nav šķīrusies no Harija, apstākļi nav tādi paši kā Sārai.

2023. gada 25. decembrī Sāras attiecības ar karalisko ģimeni nonāca ziņu virsrakstos, kad viņa pievienojās tai ikgadējā pastaigā uz Ziemassvētku rīta dievkalpojumu baznīcā Sandringemā, Norfolkā. Tas notika pirmo reizi vairāk nekā trīsdesmit gadu laikā!

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Endrū, Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone un viņu vecākā meita princese Beatrise ar vīru Edoardo Mapelli Moci 2023. gada Pirmajos Ziemassvētkos ceļā uz baznīcu Sandringemā.

Karaļnama eksperte Hilarija Fordviča intervijā “Fox News” pavēstīja, ka arī Jorkas hercogienes skandāli krietni atšķiras no Harija un Meganas “netīrās veļas mazgāšanas”, jo Sāra “nekad nav sadedzinājusi tiltus ar ģimeni”, tā vietā hercogiene “neatlaidīgi viņus visus atbalstījusi”.

Sāra visu laiku uzturējusi sirsnīgas attiecības ar karalisko ģimeni

Atgādināsim, ka nelaiķis princis Filips nespēja viņu ieredzēt līdz savai pēdējai stundai (par Sāras neuzticību princim Endrū), bet pēc karalienes dzīvesbiedra došanās mūžībā tieši Sāra bija tā, kas visbiežāk pavadīja Elizabeti II pastaigās Vindzoras dārzā un kliedēja Viņas Majestātes vientulību. Sāra dzīvoja netālu no karalienes rezidences un bieži apraudzīja bijušo vīramāti, kura bija saglabājusi siltas jūtas pret eks vedeklu.

Sāra Fērgusone, karaliene un princis Filips

gallery icon

Sārai arī pēc šķiršanās no prinča Endrū izdevās saglabāt sirsnīgas attiecības ar šķirto vīru. Pirms vairākiem gadiem hercogienes meitas princese Eiženija un princese Beatrise izteicās, ka viņām ir visdraudzīgākie šķirtie vecāki pasaulē.

Čārlzs un Sāra Fērgusone

gallery icon

Sāra arī aktīvi atbalstīja šķirto vīru, kad viņš tika ierauts seksuālas vardarbības skandālā un pārējā karaliskā ģimene nosacīti atteicās no prinča.

Izskanējušas arī runas, ka Sāra varētu atkārtoti apprecēties ar Endrū, jo viņi Vindzorā dzīvojot vienā mājā.

Sāra Fērgusone ar meitām Beatrisi un Eiženiju

gallery icon

Draudzenes. Princese Diāna un Sāra Fērgusone

gallery icon