foto: no privātā arhīva
Mūziķis Rihards Lībietis pieņēmis sievas skaisto uzvārdu
Rihards Efeja-Lībietis ar sievu Līgu Efeju-Lībieti.
Slavenības
2024. gada 3. janvāris, 06:49

Mūziķis Rihards Lībietis pieņēmis sievas skaisto uzvārdu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītā gada nogalē komponista un ģitārista Riharda Lībieša talanta cienītāji koncertafišās pamanīja izmaiņas un prātoja, vai viņš pieņēmis jaunu skatuves vārdu. Jo tagad mūziķis tiek pieteikts kā Rihards Efeja-Lībietis!

Žurnāls "Kas Jauns" šonedēļ vēsta - kā izrādās, Rihards oficiāli jau 2019. gadā pieņēmis dubultuzvārdu. Savam uzvārdam pievienojis sievas – pieredzes dizaineres un pasniedzējas Līgas Efejas uzvārdu.

Sarunā ar žurnālu Rihards Efeja-Lībietis atklāj, ka viņa ģimene, sadarbības partneri biznesā un skatuves kolēģi zinājuši, ka mūziķis ir pieņēmis sievas uzvārdu, jo pēc kāzām vajadzējis arī nomainīt visus oficiālos personu apliecinošos dokumentus. Tāpat arī 2019. gadā vīra uzvārdu pieņēma mūziķa sieva Līga Efeja. “Ļoti skaists ir manas sievas uzvārds. Mums patīk vienam otra uzvārdi, tāpēc arī tas norezonēja un mēs tos pieņēmām,” piebilst mūziķis.

Rihards Lībietis teic, ka ir vairāki skatuves partneri, kuriem arī patīk viņa jaunais uzvārds Efeja: “It kā savās profesionālajās gaitās es sevi joprojām pozicionēju kā Rihardu Lībieti. Taču tiem, kam patīk šis uzvārds, piesaka mani ar abiem uzvārdiem. Un tā arī ir gadījies pagājušā gada nogalē, kad pēkšņi plašāka publika uzzināja manu otro uzvārdu. Tiesa gan, angliski uzvārds Efeja tulkojas daudz ērtāk, tāpēc kādu reizi varbūt, ja sadūšošos “ielīst” blūzā vai popmūzikā, varētu arī mainīt savu skatuves vārdu.”

foto: Publicitātes
Rihards galvenokārt darbojas kolektīvā "Rihards Lībietis Orchestra" – kvintetā, kas izpilda instrumentālu, dinamisku pasaules mūziku, miksējot kopā dažādas Āfrikas, Tuvo Austrumu, latviešu tautas mūzikas ietekmes ar blūzu un džezu.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!