Slavenības
2023. gada 9. decembris, 04:15

Kādēļ vienu no "Mis Visums" finālistēm pastāvīgi vajā interneta troļļi?

Jauns.lv

“Mis Visums” finālisti no Nepālas jau labu laiku internetā vajā ķengātāji, kuri sievieti apsaukā par “vali” un iesaka iet uz sporta zāli. Kādēļ gan tāds naids pret Nepālas skaistumkonkursa uzvarētāju, kura spēja šogad iekļūt pasaules skaistuļu pirmajā divdesmitniekā?

23 gadus vecā Džeina Dipika Gareta, kuras tēvs ir baltādains amerikānis, bet mamma nepāliete, ir kļuvusi par pirmo šāda skaistumkonkursa fināla dalībnieci, kura ne gluži atbilst “90-60-90 standartam” — viņas garums ir 170 centimetri, toties svars pārsniedz 80 kilogramus, vēsta “Daily Mail”.

2023. gada “Mis Visums” konkurss notika Salvadorā, un par tā uzvarētāju kļuva kaimiņvalsts Nikaragvas pārstāve Šeinisa Palasiosa, taču Gareta kļuva par publikas mīluli. "Kā sieviete, kura ir apaļīga un neatbilst noteiktiem skaistuma standartiem, esmu šeit, lai pārstāvētu apaļīgās sievietes, kuras cieš no hormonāliem traucējumiem," viņa paziņoja pēc uzvaras Nepālas skaistumkonkursā.

Kaut gan interneta nelabvēļi apgalvo, ka Gareta ar savu izskatu — kaut gan viņa ir visnotaļ šarmanta —“popularizē aptaukošanos”, izskatās “pretīgi” un viņai pēdējais laiks doties uz sporta zāli, pati sieviete atzinusi, ka cieš no policistisko olnīcu sindroma (PCOS), kas tostarp izraisa strauju svara palielināšanos. Lai iegūtu liekos kilogramus, viņai “pietiek vien paskatīties uz tortes gabaliņu”. Slimības dēļ viņa bieži cieš no apziņas traucējumiem un pārguruma, un cenšas tikt galā ar meditāciju un pareizu uzturu.

Lieki teikt, šādi troļļu uzbrukumi viņu sāpina, un nākas “iemācīties atkal dzīvot ar pozitīvu skatījumu”.

Kas ir policistiskais olnīcu sindroms (PCOS)?

PCOS ir visbiežākā endokrīnā slimība un nozīmīgs neauglības iemesls sievietēm. Pasaulē šī slimība skar astoņus līdz 13% sieviešu reproduktīvā vecumā, tas attīstās mijiedarbojoties dažādiem ģenētiskiem, vielmaiņas, endokrīniem un vides faktoriem. PCOS pacientēm novērojamas dažādas slimības izpausmes, tostarp reproduktīvi, vielmaiņas un psiholoģiski traucējumi, vēsta vietne “arsts.lv”.

PCOS raksturīgas izmaiņas vielmaiņas procesos, kas savstarpēji mijiedarbojas. Aptuveni 60 līdz 70% sievietēm ar PCOS ir liekais svars vai aptaukošanās, sievietēm ar PCOS raksturīgi menstruālā cikla traucējumi, tomēr 30% sieviešu ir normālas menstruācijas. Neauglība skar līdz 40% sieviešu ar PCOS, turklāt PCOS pacientēm ir augstāks spontānu abortu un grūtniecības komplikāciju risks.

Skaistumkonkursa „Mis Visums” fināliste no Kanādas izrādās ir vīrietis

gallery icon

Par "Mis Visums" 2021 kļuvusi meksikāniete Andrea Meza

16.maijā Holivudā notika ikgadējais konkurss "Mis Visums", kurā uzvaras laurus plūca meksikāniete Andrea Meza. Finālā viņa pārspēja brazīlieti Džūliju Gamu.

gallery icon

Kronē "Mis Visums" skaistumkaralieni

15. janvārī Ņūorleānā (ASV) norisinājās skaistumkonkursa "Miss Universe" fināls. Par Mis Visumu tika kronēta modes dizainere, modele un šūšanas instruktore ...

gallery icon

Tēmas