foto: Mark Large/ANL/Shutterstock/ Vida Press
Viņsaulē aizgājušās pankmūzikas leģendas Šeina Makgovana sieva atzīst, ka viņa zaudējums "nav tik slikts", kā baidījusies
Šeins Makgovans ar sievu Viktoriju Mēriju Klārku.
Slavenības
2023. gada 5. decembris, 15:55

Viņsaulē aizgājušās pankmūzikas leģendas Šeina Makgovana sieva atzīst, ka viņa zaudējums "nav tik slikts", kā baidījusies

Jauns.lv

Īru mūziķa Šeina Makgovana sieva Viktorija Mērija Klārka atklājusi, ka bēdas nav tik sliktas, kā viņa bija paredzējusi.

Grupas “The Pogues” zvaigzne mūžībā devās “mierīgi” 30. novembrī pulksten 3.30 naktī 65 gadu vecumā, dažas nedēļas pirms savas 66. dzimšanas dienas, ko būtu atzīmējis Pirmajos Ziemassvētkos.

Šeins Makgovans ar sievu Viktoriju Mēriju Klārku

gallery icon

Viktorija, kura apprecējās ar Makgovanu 2018. gadā pēc gadu desmitiem ilgas kopdzīves, pastāstījusi, kā viņa šobrīd tiek galā ar sērām.

Sniedzot interviju rīta TV programmai “Good Morning Britain”, 57 gadus vecā žurnāliste atzina, ka gadiem ilgi raizējusies par Šeina nāvi un to, cik postošas sekas tā atstās uz viņu.

“Es pavadīju daudzus gadus, iespējams, vismaz 35 gadus, uztraucos par Šeina zaudēšanu, jo viņš tik ļoti pārkāpa robežas tam, ko cilvēki var nodarīt savam ķermenim,” atzina Viktorija.

“Es baidījos no tā. Es domāju, ka sabrukšu. Domāju, ka nomiršu. Domāju, ka nespēšu runāt vai pati sākšu lietot narkotikas – kaut kā tā.”

foto: Aller/MEGA / Vida Press
Šeins Makgovans un Viktorija Mērija Klārka kāzu dienā 2018. gada 26. novembrī.

Pateicoties bezgalīgajai mīlestībai, ko viņa tagad izjūt, Viktorija atklājusi, ka spēj tikt galā ar sērām daudz labāk, nekā bija prognozējusi.

“Es gribu, lai jūs visi zinātu, ka tas nav tik slikti, kā domājat, ka tas būs [zaudējot mīļoto], un ir milzīgs daudzums mīlestības, ko sastopat, kad zaudējat kādu, ko īsti negaidījāt,” skatītājiem atzinusi atraitne.

“Mani ir pārņēmusi liela mīlestība.”

TV šova vadītāji Sūzena Rīda un Eds Bols paslavēja Viktoriju par viņas spēku un pozitīvismu šajā grūtajā laikā.

Makgovans uzturējās slimnīcā kopš jūnija, taču īsi pirms nāves atgriezās mājās, un Viktorija pastāstīja, ka pēdējos mēnešos viņiem paticis kopā dzīvot klusu dzīvi.

foto: Richard Young/Shutterstock/ Vida Press
Šeins Makgovans ar sievu Viktoriju Mēriju Klārku 2022. gada novembrī.

“Pēdējo gadu lielāko daļu mēs pavadījām, sēžot mājās, uz skatoties [seriālu] “Kronis” (“The Crown”).”

“Mēs bijām laimīgi. To mēs arī gribējām,” viņa norādīja.

Makgovans nomira no pneimonijas pēc tam, kad bija pārcietis postošu smadzeņu pietūkuma stāvokli. Viktorija bija tā persona, kura paziņoja par dziedātāja nāvi oficiāli izplatītajā paziņojumā, kurā bija teikts: “Šeins vienmēr būs gaisma, ko es turēšu sev priekšā, un manu sapņu un mīlestības mērs.”

Viņa papildināja: “Esmu neizmērojami svētīta, ka esmu viņu satikusi un mīlējusi, un esmu tik bezgalīgi un bez nosacījumiem mīlēta, un ka man bijis tik daudz dzīves gadu un mīlestības, un prieka, un jautrības, un smieklu, un tik daudz piedzīvojumu.”

Šeina Makgovana bēres notiks piektdien, 8. decembrī Tiperarijā, Īrijā.