foto: no privātā arhīva
Spēkavīrs Didzis Zariņš ticis pie patriotiska tetovējuma
Didzis Zariņš.
Slavenības
2023. gada 30. novembris, 10:10

Spēkavīrs Didzis Zariņš ticis pie patriotiska tetovējuma

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Īpašu sveicienu Patriotu mēnesī visiem Tēvzemes sargiem sniedzis Militārās policijas karavīrs, nu jau bijušais spēkavīrs Didzis Zariņš. Viņš sev uz krūtīm uztetovējis Latvijas brīvības simbolu - trīs zvaigznes.

Par tetovējumu uz mūžu Didzis domājis jau sen, līdz tikai tagad saņēmies šo savu ieceri īstenot. “Sākotnēji domāju uztetovēt ko saistītu ar spēkavīru sportu vai Lāčplēsi, bet galvenā ideja bija – zīmējumam jābūt patriotiskam. Līdz visu vienkāršoju līdz trim zvaigznēm, un šim tetovējumam ir nozīme un stāsts: trīs zvaigznes ir Tēvzemes latviskais brīvības simbols, dzeloņdrātis – mocību simbols un atgādinājums, ko mūsu zeme ir piedzīvojusi, ka ceļš uz brīvību nav bijis viegls, bet uzplēstās rētas simbolizē sāpes, kas jūtamas joprojām un nav aizmirstas,” žurnālam "Kas Jauns" skaidro muskuļotais vīrs.

Tetovējumu Didzis izdomāja pats, ideju izstāstīja māksliniekam, kurš izstrādāja skici. “Ar rezultātu esmu ļoti apmierināts. Man patīk!” atzīst Zariņš, sakot, ka šis ir viņa pirmais tetovējums, piebilstot, ka ar to, kā pats saka, nav plātījies: “Tikai tad, kad tetovējums jau lēnām tapa, pastāstīju draugiem, bet mammai vispār aizsūtīju bildi tikai tad, kad puse jau bija uztaisīta. Viņai patika.”

Didzis Zariņš ir viens no beidzamo gadu spēcīgākajiem Latvijas spēkavīriem, daudzu starptautisku sacensību laureāts, pasaules čempions baļķa celšanā. Tiesa gan, šoruden viņš sportista karjeru izbeidza.

“Sapratu, ka ir arvien grūtāk apvienot sportu ar dienestu armijā. Sagatavošanās sacensībām, pašas sacensības un atjaunošanās pēc tām prasa pārāk daudz laika. Jau 20 gadu esmu Militārās policijas karavīrs, un dienestā jābūt labā fiziskā formā, bet ķermeņa atjaunošanās pēc lielām slodzēm vairs nenotiek tik ātri, arī darba armijā paliek arvien vairāk un vairāk. Grūti bija sevi noturēt augsta līmeņa sacensībām nepieciešamajā formā, bet, tā kā esmu maksimālists un negribu darīt kaut ko tikai ķeksīša pēc, nācās pieņemt šo sāpīgo lēmumu – beigt spēkavīra karjeru,” paskaidro Didzis Zariņš.