foto: Anthony Behar/Sipa USA/ Vida Press
Tiesa pret Robertu De Niro. Aktieris nav atzīts par vainīgu diskriminācijā, bet vienalga maksās kompensāciju. Kāpēc tā?
Aktieris Roberts De Niro.
Slavenības
2023. gada 14. novembris, 07:17

Tiesa pret Robertu De Niro. Aktieris nav atzīts par vainīgu diskriminācijā, bet vienalga maksās kompensāciju. Kāpēc tā?

Jauns.lv

Ņujorkas federālajā tiesā zvērinātie pabeiguši izskatīt civillietu, kurā Holivudas aktieri Robertu De Niro apsūdzējusi viņa bijusī palīdze Greiema Robinsone.

Roberta De Niro bijusī asistente Greiema Čeisa Robinsone, kura strādāja viņa kompānijā “Canal Productions”, vērsās tiesā, apgalvojot, ka aktieris pret viņu izturējies kā pret “biroja sievu” un pat licis mazgāt viņa palagus, turklāt maksājis mazāk nekā darbiniekam vīrietim līdzīgā amatā.

Sākotnēji Robisnone iesūdzēja tiesā “Canal Productions” un De Niro, pieprasot kompensāciju par morālo kaitējumu 12 miljonu ASV dolāru apmērā. Bijusī asistente arī apgalvoja, ka 80 gadus vecais aktieris un viņa mīļotā Tifānija Čena apvienojušies pret viņu, lai padarītu par murgu šo darbu, ko viņa kādreiz ļoti mīlējusi.

Roberts de Niro dusmojas

gallery icon

Pēc piecu stundu ilgas apspriešanās zvērinātie atzina, ka Roberts De Niro nav vainīgs, taču viņa kompānija “Canal Productions” atzīta par atbildīgu par dzimumu diskrimināciju un atriebību pret Robinsoni. Zvērinātie piesprieda uzņēmumam izmaksāt sievietei kompensāciju 1,26 miljonu ASV dolāru apmērā.

Robinsones advokāts Deivids Senfords pauda gandarījumu par lietas iznākumu, uzsverot, ka zvērinātie atbalstījuši viņa klientes pretenzijas pret Robertam De Niro piederošo “Canal Productions”. Savukārt aktiera pārstāvis no komentāriem atteicās.

Kadri no Roberta De Niro un Silvestra Stallones filmas „Veču revanšs”

gallery icon

Tiesas prāvā liecības sniedza Roberts De Niro un Greiema Robinsones, kā arī De Niro draudzene Tifānija Čena, ar kuru aktieris ir kopā kopš 2018. gada. Tika uzklausītas arī “Canal Productions” ģenerāladvokāta Toma Hārvija, De Niro grāmatveža Maikla Taša, kā arī vairāku darbinieku liecības, kuri strādāja kopā ar Robinsoni laika posmā no 2008. līdz 2019. gadam.

Tiesvedība sākās ar Roberta De Niro liecību. Aktieris atzina, ka ir pacēlis balsi pret savu asistenti laikā, kad sieviete strādāja viņa kompānijā. Viņš piekrita, ka varētu būt viņu nosaucis par “aizkaitināmu” un “dzēlīgu”. De Niro nepiedalījās sprieduma pasludināšanas sēdē.