Slavenības
2023. gada 4. novembris, 18:59

Vecāki un "Draugu" zvaigznes pavada pēdējā gaitā Metjū Periju

Jauns.lv

Slavenā seriāla “Draugi” zvaigzni Metjū Periju piektdien izvadīja pēdējā gaitā viņa tuvākie kolēģi un radinieki, kopumā atvadu ceremonijā piedaloties apmēram 20 cilvēkiem, vēsta ASV mediji. Perijs atdusēsies vienā no slavenākajām ASV kapsētām “Forest Lawn”, netālu no kinostudijas “Warner Brothers”, kur tika filmēts šis kulta seriāls.

Fanu noliktie ziedi pie Metjū Perija apartamentiem Ņujorkā

gallery icon

Perija izvadīšanā piedalījās seriāla kolēģi Dženifera Anistone, Kortnija Koksa, Liza Kudrova, Mets Leblāns un Deivids Švimmers, nelaiķa māte Sjūzena Morisone, tēvs Džons Benets Perijs un audžutēvs Kīts Morisons.

54 gadus vecais Perijs nomira 28. oktobrī. Aktieris bez dzīvības pazīmēm atrasts savas Losandželosas mājās džakuzi. Pēc izmeklētāju domām, viņš noslīcis, taču līdz oficiālajiem ekspertīžu rezultātiem vēl jāgaida. Mājā nebija svešinieku, un nebija arī cīņas pazīmju, kā arī netika atrastas narkotiskās vielas.

Perijs nomira gadu pēc savu memuāru “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” publicēšanas, kurā viņš aprakstīja savu ilgo cīņu ar atkarību no pretsāpju līdzekļiem un alkoholu. Perija bēru dienā tika izveidots fonds, lai palīdzētu tiem, kuri cieš no atkarībām. Fonda tīmekļa vietnē citēts Perija teiktais: “Kad es nomiršu, es negribu, lai pirmo pieminētu “Draugus”. Es gribu, lai pirmo pieminētu palīdzēšanu citiem. Un es nodzīvošu atlikušo mūžu, lai to pierādītu.”

Metjū Perijs atklāti runāja par savu atkarību no alkohola un opiātiem, taču nesenākajās intervijās apgalvoja, ka ir atbrīvojies no savām atkarībām. Plašsaziņas līdzekļos atrodama informācija, ka aktieris bijis brīvs no atkarībām kopš 2021. gada. Viņa mājā izmeklētāji neatrada aizliegtos preparātus – tur bijuši tikai pret recepti izsniedzami antidepresanti un trauksmi mazinoši medikamenti. Aktierim bija zāles pret hronisku obstruktīvu plaušu slimību, ko lieto cilvēki ar emfizēmu vai hronisku bronhītu, un arī tās aptiekās izsniedz tikai uzrādot recepti. Metjū “Draugu” laiku kolēģe Liza Kudrova uzskata, ka tieši preparāti ir kļuvuši par traģēdijas cēloni.

Kudrova ir gatava adoptēt Metjū suni vārdā Alfrēds, kuru aktieris paņēma pirms trim gadiem. Zīmīgi, ka pēdējā soctīklos ievietotajā fotogrāfijā Perijs redzams tajā pašā džakuzi uz savas mājas terases ar skatu uz Kluso okeānu, kurā viņš dažas dienas vēlāk atrasts bez dzīvības pazīmēm. “Metjū patika viņa hidromasāžas vanna brīvā dabā. Un tas ir tik šausmīgi, ka viņš tajā nomira vienatnē,” izdevums “Daily Mail” citē kādu draugu no mākslinieka paziņu loka.

Holivudhilzas “Forest Lawn Memorial Park” kapsētā mūža mājvietu atradušas neskaitāmas izklaides, sporta, kultūras un politikas slavenības, tostarp “popa karalis” Maikls Džeksons, leģendārās aktrises Elizabete Teilore un Bete Deivisa, komiķis Stens Lorels, “Zvaigžņu karu” princese Leia Kerija Fišere, “Ātrs un bez žēlastības” zvaigzne Pols Vokers, aktieris un producents Bils Pekstons, bijušais ASV valsts sekretārs Vorens Kristofers, “Black Sabbath” un “Rainbow” solis Ronijs Džeimss Dio.

Seriāls “Draugi”

gallery icon

Metjū Perijs 2020. gada vasarā par 6 miljoniem nopērk māju Losandželosā

gallery icon

Metjū Perijs un Selma Haijeka

gallery icon

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs 2020. gada aprīlī

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs Losandželosā 2020. gada aprīļa beigās.

gallery icon