foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Robijs Viljamss lietojis diabētiķu medikamentus, lai nokristos svarā
Robijs Viljamss koncertā šā gada jūlijā.
Slavenības
2023. gada 2. novembris, 06:50

Robijs Viljamss lietojis diabētiķu medikamentus, lai nokristos svarā

Jauns.lv

Britu mūziķis Robijs Viljamss (49) intervijā žurnālam “The Times” atzinies, ka ievērojami nokrities svarā pateicoties diabētiķiem paredzētām zālēm. “Tas bija vajadzīgs no medicīniskā viedokļa. Man diagnosticēja otrā tipa riebumu pret sevi,” paziņoja Viljamss, lietojot paša izdomātu diagnozes apzīmējumu, kas apvieno 2. tipa diabētam paredzētas zāles un riebuma sajūtu pret sevi.

Pēc dziedātāja teiktā, viņš piedzīvojis nopietnas psiholoģiskas problēmas pieaugušā svara dēļ. Tāpēc ārsti viņam izrakstījuši diabētiķu medikamentu, kas pēc iedarbības atgādina “Ozempic” un ievērojami samazina apetīti. Viljamss savu pēkšņo un straujo svara zudumu nosaucis par “Ziemassvētku brīnumu” un izteicies, ka liekais svars viņu padarījis traku.

Robija Viljamsa koncerts "Arēnā Rīga" 2023. gada martā

"Arēnā Rīga" 2023. gada 9. martā uzstājās popmūzikas superzvaigzne Robijs Viljamss.

gallery icon

Jūlijā Viljamss atzina, ka bieži cieš no naida pret sevi psihisku traucējumu – dismorfijas – dēļ, kas izpaužas pārlieku kritiskā attieksmē pret savu izskatu. Viņš pažēlojās, ka varētu uzrakstīt veselu grāmatu par sevis nīšanu un “kroplību justies neglītam”. Mūziķis uzskata, ka viņš pārāk kritiski izturas pret savu svaru. Savukārt pat tad, kad Robijs jūtoties apmierināts ar savu figūru, viņš sākot kritizēt sevi par to, ka izskatoties pārāk vecs.

Robijam Viljamsam 40!

gallery icon

Izskanējusi informācija, ka arī Latvijā aizvien biežāk cilvēki lieto diabēta medikamentus svara samazināšanai. Pēdējā laikā pieprasījums pēc šiem preparātiem esot tik ļoti pieaudzis, ka pat diabēta slimniekiem pietrūkstot zāļu.

Mediķi gan brīdina, ka lietojot tādas svara samazināšanas tabletes kā “Ozempic” vai “Wegovy”, var palielināties “smagu kuņģa un zarnu trakta problēmu” risks.

Britu superzvaigzne Robijs Viljamss uzstājas Rīgā

Pirmdienas, 6. aprīļa vakarā Rīgā viesojās slavenais britu dziedātājs Robijs Viljamss, koncerta apmeklētājus iepriecinot ar savu lielāko hitu izlasi.

gallery icon

Semaglutīdu un liraglutīdu, ko pasaulē plaši sākuši izmantot tievētgribētāji, pārdod zem zīmola “Wegovy”, “Ozempic”, “Rybelsus” un “Saxenda”, un tos ražo uzņēmums “Novo Nordisk”. Pazīstami kā GLP-1 agonisti, tie palīdz palielināt insulīna ražošanu un sākotnēji tika izstrādāti 2. tipa diabēta ārstēšanai.

Pētījumā konstatēts, ka šīs tabletes, kas tiek dēvētas par “brīnumu” cīņā pret aptaukošanos, palielina pankreatīta, zarnu obstrukcijas un “kuņģa paralīzes” iespējamību pacientiem, kas nav diabēta slimnieki.

Robijs Viljams ar ģimeni atpūtas braucienā

Kā gadu sāksi, tā turpināsi! Šī kā pasaule senā paruna ir labi pazīstama ne tikai mums, bet arī starp slavenajiem ...

gallery icon