foto: no privātā arhīva
Dziedātājas Annijas Putniņas mazajai meitai pirmais lielais ceļojums ar jahtu
Dziedātājas Annijas Putniņas un viņas vīra jahtu kapteiņa un burāšanas instruktora Askolda Hermaņa meita Mia.
Slavenības
2023. gada 14. oktobris, 05:32

Dziedātājas Annijas Putniņas mazajai meitai pirmais lielais ceļojums ar jahtu

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātāja un pedagoģe Annija Putniņa ar vīru jahtu kapteini Askoldu Hermani savās gaitās uz jahtas nu jau ņem līdzi arī savu atvasi.

foto: no privātā arhīva
Dziedātājas Annijas Putniņas un viņas vīra jahtu kapteiņa un burāšanas instruktora Askolda Hermaņa meita Mia.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", ar meitu Miu, kas ir mazliet vairāk nekā trīs gadus veca, pāris devies ceļojumā uz Itāliju. Annija pastāsta, ka šā ceļojuma galvenais uzdevums bija sagatavoties Latvijas rudens sezonai: “Uzpildīties ar saulīti, peldēt un pabūt ar ģimeni, kopā burājot pa Itālijas piekrasti.” Šis ceļamērķis par tādu izvēlēts, jo viņu jahta uz dažiem mēnešiem no Spānijas bija atceļojusi uz Itāliju.

Mias pirmais tālais ceļojums izturēts godam. “Lidojām uz Milānu, tad ar diviem vilcieniem līdz Dženovai un tad, izmantojot to, ka laikapstākļi bija labvēlīgi burāšanai, devāmies uz Loano ar jahtu. Tas ir apmēram dažu stundu ceļojums pa jūru vienā virzienā. Uz vietas Loano bijām trīs dienas, tad burājām atpakaļ uz Dženovu. Mums vēl palika viena diena, lai ar vilcienu dotos uz Portofino,” visu uzskaita Putniņa un bilst: “Ja būtu iespējams, mēs plānotu šo braucienu citādi.

Kaut arī meitiņa ir ļoti pacietīga un priecīga par visu, kas notiek, garie pārbraucieni tomēr ir nogurdinoši. Un ne visas vietas ir piemērotas atpūtai ar mazu bērnu.

Piemēram, Loano ir viss, ko ģimene var vēlēties. Skaista vecpilsēta, tīra pludmale, dažādas kafejnīcas un restorāni, izklaides vietas un rotaļu laukumi tieši bērniem. Septembrī nav daudz cilvēku, nav burzmas. Mia saēdās saldējumu ilgam laikam un izmēģināja dažādus makaronu veidus. Savukārt uz Portofino ar bērnu otreiz nedotos. Ļoti maza, ierobežota vide, kurai grūti piekļūt. Arī cenas krietni augstākas nekā citur, jo tomēr tur ir iecienītas influenceru ainavas. Ļoti izreklamēta, un visi tur grib nokļūt. Romantiskam ceļojumam divatā varbūt tur braukt der, bet ar bērniem – noteikti nē.”

Radošās idejas ģenerē uz jahtas

“Šis brauciens man pašai bija kā maza atelpa pirms lielā skrējiena. Jau 10. oktobrī pirmizrādi piedzīvoja jauns mūzikls. Esmu ne tikai aktrise, esmu radījusi arī stāstu šim mūziklam, rokrokā ar Edgaru Niklasonu. Starp citu, pirmais cēliens būtībā arī tapa uz jahtas – maija mēnesī Barselonā. Gribējās ko pozitīvu, dinamisku, lai latviešiem vieglāk sagaidīt ziemas sezonu. Mūzikls ir par kora dzīvi, sapņiem un izaicinājumiem.”