foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pirmais latino supervaronis, episki piedzīvojumi un Kreigs pēdējoreiz Džeimsa Bonda ādā
Kadrs no filmas "Nav laiks mirt".
TV
2023. gada 3. oktobris, 19:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pirmais latino supervaronis, episki piedzīvojumi un Kreigs pēdējoreiz Džeimsa Bonda ādā

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties supervaroņu filmu "Zilais Skarabejs", zinātniskās fantastikas piedzīvojumu drāmu "Kāpa" un Bondiādes pagaidām beidzamo filmu "Nav laiks mirt".

Pirmais latino supervaronis

"DC Comics" varoņu kinovisums plešas plašumā – pienācis laiks iepazīties ar supervaroni, ko sauc par Zilo Skarabeju!

Tikko absolvējis augstskolu, Haime Rejess atgriežas mājās cerību pilns, bet mājās vairs nekas nav kā agrāk. Haimem cenšoties atrast mērķi šajā pasaulē, viņa īpašumā negaidīti nonāk kāda senas citplanētiešu biotehnoloģijas detaļa – skarabejs. Kad skarabejs izvēlas viņu par savu simbiotisko saimniekorganismu, Haime tiek apveltīts ar satriecošām un neparasti spēcīgām bruņām, kas uz visiem laikiem maina viņa likteni, jo viņš kļūst par supervaroni Zilo Skarabeju.

14. filma DC komiksu pasaules kinovisumā mērķēta spāņu valodā runājošās auditorijas virzienā – režisors ir puertorikānis Anhels Manuels Soto, scenāriju sarakstījis Meksikā dzimušais Garets Dunets-Alkosers, lomās ir daudzi meksikāņu izcelsmes aktieri. Arī galvenā varoņa lomas atveidotājs Šolo Mariduenja, dzimis Kalifornijā, var lepoties ar meksikāņu, kubiešu un ekvadoriešu saknēm. Tā nu Zilais Skarabejs ir pirmais latino supervaronis! “Es esmu tik lepns, ka esmu šāda projekta daļa,” saka Šolo, kuru režisors Soto ievērojis seriālā "Cobra Kai" un sapratis – tieši šo aktieri vēlas jaunajai latino supervaroņa lomai. Par ļaunu, protams, nenāca arī šī seriāla filmēšanas vajadzībām gūtās cīņu mākslas prasmes, ko Mariduenja apguvis.

Kā atklāj filmas režisors Anhels Manuels Soto, liela uzmanība, rakstot scenāriju, pievērsta ģimenes tēmai. “Es esmu no Puertoriko, viņš ir no Meksikas,” par scenārija autoru saka Soto. “Un mūs vieno tas, ka savu spēku smeļamies ģimenē, un kā mūsu ģimenes – gan labā, gan sliktākā ziņā – veido mūs par tiem, kas mēs esam, par ko kļūstam. Ģimene ir arī mūsu varoņa spēks, centrs un balsts!”

Asa sižeta supervaroņu grāvēju "Zilais Skarabejs" ("Blue Beetle") skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" no 4. oktobra angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Ambiciozais varoņstāsts

Zinātniskās fantastikas piedzīvojumu drāma "Kāpa" ir mītisks un emocionāli uzlādēts varoņstāsts par Polu Atreidīsu – spožu un apdāvinātu jaunu vīrieti, kuram zvaigznēs ierakstīts ievērojams liktenis.

Viņam jādodas uz bīstamāko planētu Visumā, lai nodrošinātu savas ģimenes un tautas nākotni. Starp ļaunajiem spēkiem uzplaiksnī cīņa par resursiem, kas atrodami vienīgi uz šīs planētas un spēj atraisīt cilvēces dižāko potenciālu, bet izdzīvos vienīgi tie, kas spēs pārvarēt savas bailes.

Ambiciozs, vizuāli iespaidīgs un vērienīgs – tādus vārdus "Kāpai" velta teju ikviens, kas to noskatījies. Tālāk gan domas dalās – viens kritiķis stāsta, ka "Kāpa" ir īsts Holivudas kases grāvējs, cits slavē par itin baisu nākotnes vīziju, bet kāds to nodēvē par lielbudžeta mākslas kino. Režisoram Denī Vilnēvam, visticamāk, šie vārdi glaimo. “Atminieties Holivudas zelta laikmetu, kad komerckino bija gan tas, kas ienesa jaunas mākslinieciskas vēsmas, gan arī runāja par politiski svarīgām lietām,” saka režisors un piebilst: “Es neredzu ne mazāko iemeslu, kāpēc arī mūsdienās filma ar lielu budžetu nevarētu vienlaikus būt arī mākslinieciski augstvērtīga.”

Filmu "Kāpa" ("Dune") skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" no 6. oktobra angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Superspiega pēdējais uzdevums

Denjels Kreigs pēdējo reizi iejūtas superspiega Džeimsa Bonda lomā!

Džeimss Bonds ir atstājis operatīvo dienestu un bauda mierīgu dzīvi Jamaikā. Viss mainās, kad salā ierodas viņa vecais draugs Felikss Leiters no CIP ar lūgumu palīdzēt. Uzdevums glābt nolaupītu zinātnieku negaidīti izvēršas par slazdu Bondam. Viņš nonāk aci pret aci ar noslēpumainu ienaidnieku, kura rokās ir bīstams jauno tehnoloģiju ierocis.

Bondiādes pagaidām beidzamo filmu "Nav laiks mirt" ("No Time To Die") skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.