Uz ko ir gatavs Toms Henkss, lai viņu paņemtu uz Mēnesi?
Toms Henkss aicina uz Mēness izpētei veltīto izstādi (ekrānuzņēmums no "X")
Slavenības
2023. gada 28. septembris, 13:20

Uz ko ir gatavs Toms Henkss, lai viņu paņemtu uz Mēnesi?

Jauns.lv

Holivudas leģenda Toms Henkss ļoti vēlas ne vien tēlot lidojumu uz Mēnesi, bet patiešām tur nokļūt, un šī mērķa sasniegšanai ir gatavs uz jebko — kaut tīrīt tualetes.

Viņš izteicies, ka gatavs veikt jebkuru darbu, kas ļaus viņam iekļūt nākamajā kosmiskajā misijā. “Es gribētu būt ēdiena iznēsātājs vai anekdošu stāstītājs lidojumā uz Mēnesi,” viņš atzina intervijā “The Telegraph”. “Ja atradīsies vieta, es būšu tas, kurš tīra, joko, stāsta un visus izklaidē. Es esmu īstais. Es būtu gatavs pieteikties kaut tagad!”

Ja aktierim ļautu pievienoties Mēness misijai, viņš būtu gatavs “darīt visu”. “Es tīrīšu tualetes, pasniegšu ēdienu, salocīšu drēbes, salikšu aprīkojumu. Tas pārējiem ļautu nodarboties ar kaut ko citu.”

67 gadus vecajam Holivudas veterānam Mēness tēma ir tuva. Viņš tēloja astronautu Džimu Lovelu 1995. gada filmā “Apollo 13” ar slaveno “Hjūstona, mums ir problēma!”. Filmā stāstīts par triju astronautu lidojumu uz Mēnesi, kad divas dienas pēc starta servisa moduļa skābekļa tvertnē notika sprādziens, tādējādi nolaišanos uz Mēness nācās atcelt un pēc Mēness aplidošanas ekstremālos apstākļos komandai izdevās atgriezties uz Zemes.

Pašlaik Henkss Londonā reklamē savu izstādi “The Moonwalkers”, kas stāsta par Mēness izpētes vēsturi, aptverot laika posmu no pirmās “Apollo” misijas sešdesmito gadu beigās līdz “Artemis II” misijai, kurā nākamgad Mēnesi aplidos četri astronauti Rīds Vaizmens, Viktors Glovers, Džeremijs Hansens un Kristina Hemoka Koha. Izstāde tiks atklāta decembrī, un Henksam ir paredzēta tikšanās ar šiem astronautiem.