Džona Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrāde un Dailes teātra jaunās kafejnīcas atklāšana

Džona Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrāde un Dailes teātra jaunās kafejnīcas atklāšana

gallery icon
Slavenības
2023. gada 28. septembris, 06:41

Vitas Vārpiņas 15 gadu vecais dēls debitē uz skatuves kā aktieris

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktrises dēls Eduards Vārpiņš (15) jau izaudzis garāks par mammu. Jaunietis mācās devītajā klasē un līdz šim par teātri nekādu interesi netika izrādījis. Līdz pienāca piedāvājums pastrādāt Džona Malkoviča vadībā.

Nesen Holivudas zvaigznes Džona Malkoviča režijā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja "Leopoldštate".

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", izcilā aktrise Vita Vārpiņa pēc pirmizrādes nospēlēšanas banketā īsu brīdi patērzēja ar kolēģiem, bet lielāko daļu svinību laika pavadīja kopā ar savu jaunāko atvasi dēlu Eduardu.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Vita lepojas ar dēlu.

Puisis arī spēlē izrādē "Leopoldštate". Viņam tur uzticēta ebreju zēna Nātana loma. “Tas galīgi nebija plānots! Izrādes tapšanas laikā teātra darbiniekus aicināja atsaukties un pieaicināt izrādē piedalīties savus bērnus, lai būtu vieglāks menedžments. Tāpat vien pastāstīju dēlam par to, un viņš, par brīnumu, piekrita!"

Eduards līdz šim nepavisam nav rāvies uz teātri, un nu jau mani šis viss nedaudz sāk uztraukt, jo viņam te viss patīk, viņš ar nepacietību gaida, kad būs nākamā izrāde.

"Teātra smarža un garša viņam ir iepatikusies,” mulsi atzīstas aktrise, ļaujot saprast, ka tā īsti dēlam aktiera profesiju nākotnē nav gribējusi.

Džona Malkoviča “Leopoldštate” Dailes teātrī

Dailes teātra Lielajā zālē šodien īpaši gaidīts notikums – sezonas atklāšana ar aktiera un režisora Džona Malkoviča izrādes “Leopoldštate” pirmizrādi.

gallery icon

Vaicāts, kā jūtas, pirmo aktierisko pieredzi gūstot Holivudas zvaigznes Džona Malkoviča vadībā, Eduards Vārpiņš braši atbild: “Labs sākums, protams! Ko citu var teikt?! Cerēšu uz aicinājumiem arī turpmākajās izrādēs!”

Vai piecpadsmitgadniekam šis ir pirmais algotais darbs? “Teātrī jā. Taču pelnījis naudu esmu arī iepriekš, jo esmu ierunājis filmas un seriālus un arī ravējis dārzu pie vecāsmammas Ķekavas pusē,” lepni pastāsta aktrises dēls. “Ar ravēšanu tu pelnīji? Jā? Bet par dārza ravēšanu taču es tev nemaksāju!” par dēla paziņojumu izbrīnu pauž Vita Vārpiņa. “Tu nē, bet ome man maksāja!” paskaidro Eduards.

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!