“Lomas nestrādā, strādā tu pats.” Linda Abu Meri par bērnībā cerēto – nokļūšanu televīzijā
Linda Abu Meri un Jānis Šipkēvics.
Slavenības
2023. gada 25. septembris, 16:30

“Lomas nestrādā, strādā tu pats.” Linda Abu Meri par bērnībā cerēto – nokļūšanu televīzijā

Jauns.lv

Nupat Latvijas Televīzijas “Rīta Panorāmu” atstāja ilggadēja tās vadītāja Linda Abu Meri. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, viņa atminas bērnības dienas, kad jau vēlējusies nokļūt televīzijā. Tāpat Abu Meri atklāj, kā pirms gandrīz desmit gadiem sapnis par “Panorāmu” piepildījies, un iesaka ikkatram darba pārrunās būt tādiem, kādi ir.

Uz raidījuma vadītāja Jāņa Šipkēvica teikto, ka dzirdējis stāstu par Abu Meri bērnības cerībām nokļūt “Panorāmā”, bijusī diktore to apstiprina: “Jā, zini, man tiešām ir tāda ļoti vizuāli spilgta atmiņa par to, ka patiešām no galda apakšas skatos ar vienu acs kaktiņu “Panorāmu”.” Tomēr nokļūšana līdz rīta raidījuma vadītājas amatam notikusi diezgan tradicionālā veidā – piesakoties sludinājumam un uzrakstot motivācijas vēstuli.

“Man ir tā bērnības atmiņa, bet televīzijā nonācu, piesakoties pēc sludinājuma, uzrakstot motivācijas vēstuli – ļoti tradicionālā veidā. Iedomājies, neviens neiebīdija, vai ne? Tiešām piesakoties konkursā, pēc tam aizmirstot, ka tas iesniegums ir uzrakstīts, tā motivācijas vēstule ir aizsūtīta, jo diezgan ilgs laiks pagāja līdz brīdim, kad mani uzaicināja uz pirmajām pārrunām. Pēc tam bija proves – vienreiz pamēģināju, otreiz pamēģināju, kamēr, jā, – zaļā gaisma,” viņa atceras.

Sludinājums gan nebijis tieši uz rīta programmas vakanci, bet gan vienkārši – raidījuma vadītāju. “Es domāju, kāpēc ne? Ja nu? Un tiešām, – ja nu!” viņa smejas. Taujāta par to, ko tajā brīdī darījusi, lai atstātu par sevi labu iespaidu, Abu Meri norāda, ka nav iespējams atstāt par sevi labāku iespaidu: “Es uzskatu, ka cilvēkam vienkārši ir jāiet tādam, kāds viņš ir, – tu ej un parādi sevi. Patiksi, nepatiksi – cik tu ilgi spēlēsi kaut kādu izdomātu lomiņu? Lomas nestrādā, strādā tu pats.”