foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Šķiršanās ne visos gadījumos nozīmē naidu" - Ginta un Kristaps Krievkalni atkal kopā uz skatuves
“Tagad ir forši. Mēs vispār ne par ko nestīvējamies. Sadzīvojam ļoti labi. Domāju, ka tagad viens otru saprotam varbūt pat labāk nekā pirms tam,” krietnu laiku pēc laulības šķiršanas ar Kristapu Krievkalnu teica Ginta.
Slavenības
2023. gada 21. septembris, 05:56

"Šķiršanās ne visos gadījumos nozīmē naidu" - Ginta un Kristaps Krievkalni atkal kopā uz skatuves

Annija Blumberga

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms divarpus gadiem izjuka skanīgās balss īpašnieces, dziedātājas Gintas Krievkalnas un komponista un pianista Kristapa Krievkalna 10 gadus ilgusī laulība. Taču tas neliedz Krievkalniem pēc laulības iziršanas būt uz vienas skatuves, šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Ginta negribīgi atzīst, ka pēc publicitātes netiecas un muzicēšanu vairs neuzskata par savu pamatprofesiju. “Šobrīd es uzstājos neregulāri un ikdienā strādāju pavisam citā nozarē. Man ir cits darbs,” atzīst Ginta, kas pirms kāda laika jau atgriezusies uz dzīvi savā dzimtajā pilsētā Valkā. “Jā, es mēdzu uzstāties un būt uz skatuves, bet visa mana dzīve pieder man pašai. Vēlos būt brīva!” uzsver viņa.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
“Kad cilvēks ir ļoti aizņemts ar darbiem, kad ir ģimene, bērni, tad atsvešināšanās un attālināšanās notiek nemanāmi. Mums notika tā, ka pilnībā aizpeldējām viens no otra,” par šķiršanās iemeslu no vīra savulaik izteicās Ginta.

Jau pandēmijas laikā Ginta "Kas Jauns "intervijā atzina, ka attālinājusies no būšanas uz skatuves: “Īstenībā skatuves darbībai savās sajūtās esmu bijusi tikai daļēji piederīga. Vairāk vai mazāk tomēr esmu tur jutusies kā svešķermenis un bieži esmu sev jautājusi – vai tiešām man tur ir jābūt? Tas, protams, nenozīmē, ka man nav paticis tas, ko daru, vai ka es nenovērtētu man dotās iespējas, bet, jā, vienmēr ir bijis tāds urdošs jautājums, vai patiesi tas ir tas, pie kā man ir jāpaliek visu mūžu? Man ļoti patīk mūzika, man ļoti patīk dziedāt, taču man nepatīk daudz kas cits, kas nāk šai publiskajai profesijai līdzi. Es nejūtu sevi kā publisku personu. Man nepatīk izteikti, ļoti mērķtiecīgi sevi eksponēt – nedz sociālajos tīklos, nedz citos medijos. Esmu to darījusi tikai tāpēc un tikai tad, kad tas ir jādara.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kristaps Krievkalns.

Runājot par šī rudens koncertiem, kuros Krievkalna Latvijas pilsētās uzstājas kopā ar šķirto vīru Kristapu, dziedātāja uzsver – šie projekti nav jauni, bet gan agrāk tapuši. “Uzstājos neregulāri – tad, kad pati vēlos,” saka viņa un piebilst, ka ar Kristapu attiecības pēc šķiršanās saglabājušās labas. “Šķiršanās ne visos gadījumos nozīmē naidu. Mums ir labas attiecības un uz skatuves varam būt profesionāli, atdalot privātās dzīves lietas,” paskaidro viņa.

Apprecas dziedātāja Ēķe un komponists Krievkalns

gallery icon