foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kirovs Lipmans sen nekur nav redzēts ar laulāto draudzeni. Kas noticis?
Vēl pirms pāris gadiem uz Ineses Galantes mūzikas festivālu Kirovs ieradās kopā ar kundzi Annu Lipmani.
Slavenības
2023. gada 1. septembris, 06:27

Kirovs Lipmans sen nekur nav redzēts ar laulāto draudzeni. Kas noticis?

Žurnāls "Kas Jauns"

Uzņēmējs Kirovs Lipmans, kas vienmēr sabiedrībā izgājis kopā ar dzīvesbiedri Annu, beidzamajā laikā saviesīgos pasākumos redzēts viens. Kas noticis? To lūkojis noskaidrot žurnāls "Kas Jauns".

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
8. jūlijs. Uz Valsts prezidenta inaugurāciju Kirovs Lipmans ierodas viens, bez kundzes.

Te viens prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācijas svinībās, te bez Lipmana kundzes mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" atklāšanas koncertā. Vai Lipmanu pāris būtu šķīries, vai, nedod, Die’s, Annai ir kādas veselības problēmas?

“Summertime – aicina Inese Galante” 2023 atklāšana

Ceturtdien, 10. augustā Dzintaru koncertzālē ar “Klavierspēles virtuozu vakaru” tika atklāts jau septiņpadsmitais festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”.

gallery icon

“Nē, nē! Viss ir labi! Mums nav nekādu problēmu, mums ģimenē viss ir normāli – esam kopā. Uztraukumam nav pamata, paldies Dievam, mums viss ir kārtībā, un paldies, ka apvaicājāties,” žurnāla "Kas Jauns" lasītājus mierina Kirovs. Viņš skaidro, ka vienubrīd Anna bijusi saaukstējusies, tāpēc neriskējusi iziet cilvēkos publiskos pasākumos, bet uz Galantes festivālu aizgājis kopā ar dēlu un mazbērniem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
30. jūlijs. Laima Rendezvous Jūrmala Dzintaru koncertzālē Lipmans kopā ar dēla ģimeni.

Taču ir kāda cita lieta, kas rada rūpes Kirovam Lipmanam. “Man sāp sirds par to, kas notiek Latvijā. Esmu pārliecināts, ka mazā Latvija ar savu infrastruktūru, ražotnēm, ostām, mežiem varēja būt viena no bagātākajām valstīm. Diemžēl pa visiem neatkarības 30 gadiem mums nav bijusi profesionāla valdība. Mums pie varas bijuši tikai politiķi, kuri to vien dara, kā tukši runā, nevis reāli darbojas valsts labā.

Mums bija visas iespējas kļūt par bagātu valsti, bet politiķi nedomā par ekonomikas attīstību. Es esmu Latvijas patriots, un man grūti pieņemt tādu attieksmi pret mūsu zemi.

Mani senči Latvijā dzīvo kopš 17. gadsimta. Un man ir ļoti bagāta radiniece ASV, mana māsīca Helēna Šindlere, kura 24 gadus bija viena no Čikāgas pilsētas pašvaldības vadītājām. Kad 1989. gadā sākās PSRS sabrukums un nevarēja zināt, ar ko tas viss Latvijā beigsies, viņa aicināja pārcelties uz ASV. Bet mana mamma, ko es ļoti mīlēju, vienmēr man ir teikusi: “Latvija ir tava zeme, un tev pēc sevis tai ir jāatstāj kas labs.” Es apsolīju mammai, ka nekad nepametīšu Latviju, un pildu solījumu darīt Latvijai labu. Esmu šīs zemes patriots, tāpēc man ļoti sāp, ka mūsu valsti vada nepatrioti,” pukojas medikamentu ražotāja AS "Grindeks" padomes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks, piebilstot, ka par spīti nesenajai tiesvedībai, kā dēļ viņam un dēlam Filipam Lipmanam soda naudā bija jāsamaksā valstij gandrīz divi miljoni eiro, tagad viņa galvenais uzdevums ir saglabāt uzņēmumu "Grindex" un rūpēties par tā darbiniekiem.

Latvijas turīgākās sievietes Annas Lipmanes ekscentriskais stils

Lai arī nemainīgi un gadiem ilgi uzņēmēja Anna Lipmane ir Latvijas bagātāko sieviešu topa virsotnē, to nevar pat nojaust pēc ...

gallery icon

“Starp citu, kad pārņēmu "Grindex", tā gada apgrozījums bija 14 miljoni eiro, tad šogad tas būs tuvu pie 300 miljoniem. Bet par to tiesvedību runājot, tā ir zādzība valsts līmenī ar valdības atbalstu. Kad stājās spēkā tiesas lēmums, bankā ieradās tiesas pārstāvis, un no mana konta tika noskaitīti miljoni. Esmu vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, bet tur ilgs laiks paiet, kamēr lietas nonāk līdz izskatīšanai,” pukojas Kirovs Lipmans.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!