Mūzika
2023. gada 20. augusts, 07:53

FOTO: ar vērienu izskan "Mesa" un "Gacho" lielkoncerts Mežaparkā 

Jauns.lv

Sestdienas, 19. augusta, vakarā Mežaparka Lielajā estrādē apmēram 20 tūkstošu klausītāju klātbūtnē izskanējis mūzikas projektu "Mesa" un "Gacho" lielkoncerts "25 gadi mūzikas", kas iezīmēja mūziķa Gata Irbes 25 gadus ilgo darbu uz skatuves.

Mesa un Gacho koncerts Mežaparkā 19.08.2023.

Sestdienas, 19. augusta, vakarā Mežaparka Lielajā estrādē apmēram 20 tūkstošu klausītāju klātbūtnē izskanējis mūzikas projektu "Mesa" un "Gacho" lielkoncerts "25 ...

gallery icon

Šī bija pirmā reize, kad abi mūzikas projekti – "Mesa" un "Gacho", redzami un klausāmi līdzdarbojoties un papildinot vienam otru uz vienas skatuves - viena koncerta ietvaros.

Lielkoncertā kā īpašie viesi piedalījās arī leģendārā hiphopa grupa S'T'A, kas uzskatāma par vienu no stūrakmeņiem šīs kultūras aizsākumam Latvijas mūzikā.

Tas gan bija tikai viens no pārsteigumiem, jo dažādās kompozīcijās GACHO un MESA projektiem uz skatuves pievienojās arī Pēteris Upelnieks, apvienība "Laika Suns", Justs un kulminācijā fanu aprindās tik iemīļotās dziesmas 'Vērtības' laikā uz skatuves kāpa pašmāju ikoniskā dziedātāja – Ieva Akuratere.

Kopumā koncertā ar instrumentālo un vokālo izpildījumu piedalījās vairāk nekā 20 mūziķi. Īpaši sirsnīgas izvērtās dziesmas '25' un 'Who Wanna Fly', kurās GACHO uz skatuves repoja kopā ar, iespējams, nākamo jauno reperu paaudzi – mazajiem puišiem Ralfu un Kārli.

Pats Gatis koncerta laikā vairākkārt uzsvēra, ka sajūtas ir grūti aprakstāmas un, visticamāk, apziņā šis notikums nosēdīsies tikai pēc dienas vai divām. Mežaparka koncerts bija līdz šim visapmeklētākais projektu GACHO un MESA koncerts. Patiesi vērā ņemama bija arī publikas iesaistīšanās un līdzi dziedāšana, vērtē koncerta rīkotāji.