foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Sandrai Bullokai grib atņemt "Oskaru". Ko viņa izdarījusi?
Sandra Bulloka ar “Oskara” balvu 2010. gada martā.
Slavenības
2023. gada 21. augusts, 06:02

Sandrai Bullokai grib atņemt "Oskaru". Ko viņa izdarījusi?

Jauns.lv

Tīmeklī izcēlies liels skandāls par 2009. gadā izdoto biogrāfisko filmu “Neredzamā puse” (“The Blind Side”), par lomu kurā Holivudas aktrise Sanda Bulloka saņēma “Oskara” balvu. Tagad atklājies, ka patiesība bijusi nedaudz citādāka, nekā to parādīja Holivuda. Daļa cilvēku, kas par to šobrīd sacēluši lielu brēku, uzskata, ka pie tā vainīga ir… aktrise.

Filmas pamatā ir patiess stāsts par amerikāņu futbola spēlētāju Maikla Oeru. Nesen kļuvis zināms, ka viņš iesūdzējis tiesā savu audžumāti Lī Annu Tuī, kuru filmā atveidoja Sandra Bulloka. Maikls Oers paziņojis, ka viņš nav adoptēts, kā to parādīja filmā “Neredzamā puse”, turklāt viņa aizbildņi vairojuši savu bagātību no filmas kases ieņēmumiem, kamēr viņš pats nav saņēmis neko.

foto: Denny Simmons / The Tennessean / USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ Vida Press
Maikls Oers 2023. gada augustā. Viņš par sevi sarakstījis jau divas grāmatas.

Bijušais Baltimoras “Ravens” uzbrucējs savas pretenzijas izklāstījis petīcijā, kas iesniegta Šelbijas apgabalā Tenesī štatā. Tajā apgalvots, ka Šons un Lī Anna Tuī “izmantojuši” viņu “savās interesēs” pēc tam, kad sapratuši, ka viņš ir “uzticīgs jauneklis ar talantu sportā”.

Pēc sportista teiktā, Tuī nodrošinājuši sev un saviem bērniem, taču ne viņam, “225 000 dolāru lielu atlīdzību plus 2,5 procentus no visiem nākotnes ienākumiem, kas saistīti ar filmu”.

Pēc tam, kad tas kļuva zināms, sociālajos tīklos sāka krāties prasības pārskatīt Amerikas Kinoakadēmijas lēmumu un atņemt Sandrai Bullokai viņas balvu. Par savu kolēģi bija spiests iestāties aktieris Kvintons Ārons, kurš atveidoja pašu Maiklu Oeru. “Šāda paziņojuma izteikšanai nav nekādas jēgas. Sandrai Bullokai nebija nekāda sakara ar patieso stāstu, kuru mēs tagad uzzinām,” viņš norādījis.

Uzzinot Maikla Oeras patieso stāstu, aktrise paudusi dziļas skumjas, ka filma “Neredzamā puse” varētu būt balstīta uz meliem. Kāds paziņa izdevumam “Daily Mail” norādījis, ka Bulloka jūtas sagrauta, ka nozīmīgais laiks, ko viņa veltījusi filmai, ieguldot savu sirdi un dvēseli, tagad ir sabojāts. Maikla Oeras apgalvojumi ir šokējoši, ka sieviete, kuru viņa filmā atveidoja, pielikusi savu roku, lai izkrāptu bijušajai NFL zvaigznei miljoniem dolāru.

foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Sandra Bulloka ar “Oskara” balvu 2010. gada martā.

Atgādināsim, ka augusta sākumā mūžībā devās aktrises mīļotais vīrietis Braiens Rendals. 57 gadus vecais fotogrāfs trīs gadus cīnījies ar retu neiroloģisku saslimšanu – amiotrofisko laterālo sklerozi.

Sandras Bullokas jaunā mīlestība – modelis un fotogrāfs Braiens Rendals

Piecus gadus pēc šķiršanās no neuzticīgā vīra Džesija Džeimsa, aktrise Sandra Bulloka sastapusi jaunu mīlestību – modeli un fotogrāfu Braienu ...

gallery icon

Sandra Bulloka ar draugu Braienu Rendalu viesojas Teksasā

Holivudas aktrise Sandra Bulloka un viņas draugs modelis un fotogrāfs Braiens Rendals ir kopā kopš 2015. gada pavasara. Pāris jau ...

gallery icon