Festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" krāšņu ballīti iegriež Shantel

Karstasinīgi Balkānu ritmi un melodijas, kam neviens nespēj pretoties – vācu mūziķa Shantel (Stefan Hantel) atgriešanās festivālā “Summertime – aicina ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 12. augusts, 15:39

FOTO: festivālā "Summertime - aicina Inese Galante" krāšņu ballīti iegriež Shantel

Jauns.lv

Karstasinīgi Balkānu ritmi un melodijas, kam neviens nespēj pretoties – vācu mūziķa Shantel (Stefan Hantel) atgriešanās festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” bija ilgi gaidīts notikums, un koncerta apmeklētāji nebija vīlušies.

Divas stundas garais priekšnesums bija kā muzikāls ceļojums cauri Dienvideiropai, kam īpašu noskaņu piešķīra latviešu mūziķu piedalīšanās.

Shantel koncertu Dzintaru koncertzālē 11. augustā atklāja konkursa “Ineses Galantes talanti” 2022. gada laureāte, flautiste Austra Svikle, kura ar labiem panākumiem un godalgotām vietām startējusi konkursos kā soliste, pēdējā gada laikā pievienojusies kameransamblim Trio Con Brio.

“Summertime – aicina Inese Galante” 2023 atklāšana

Ceturtdien, 10. augustā Dzintaru koncertzālē ar “Klavierspēles virtuozu vakaru” tika atklāts jau septiņpadsmitais festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”.

gallery icon

Koncertā Shantel izpildīja savus lielākos hītus, kuriem līdzi dungo mūzikas mīļotāji visā pasaulē, tostarp skanēja arī slavenais "Disco Partizan"i. Kopā ar Shantel un pavadošo grupu uzstājās arī latviešu jaunie mūziķi – čelliste Erna Daugaviete, tromboniste Laura Rozenberga un tubas un zuzafona instrumentālists Eduards Lipāns.