foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lauris Reiniks visai savai ģimenei sagādājis DNS testus
Laura krustmātei, mammas Daces māsai Maijai, jau ir sava zināšanu bāze par šādiem testiem. Tomēr Laura instrukciju, kā tie paveicami, labāk noklausīsies vēlreiz.
Slavenības
2023. gada 13. augusts, 11:30

Lauris Reiniks visai savai ģimenei sagādājis DNS testus

Žurnāls "Kas Jauns"

Nesen restorānā "Hercogs Garden" Reiniku ģimene rīkoja jaunās interaktīvās dzejoļu grāmatas un dziesmu albuma "Ričijs Rū rīko koncertu 2" atklāšanas svētkus.

Pie mazajiem faniem nonākusi lācēna Ričija Rū jaunākā grāmata

Šodien, 3. augustā, Reiniku ģimene klajā laidusi jaunu lācēna Ričija Rū grāmatu, dziesmas un arī Youtube video. Jaunajā grāmatā Ričijs ...

gallery icon

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", tā kā lācēna Ričija Rū jaunā albuma ieskaņas ballīte pulcēja arī tuviniekus, Lauris Reiniks to izmantoja, lai izdalītu savējiem DNS testus.

Pirms nepilna gada Lauris Reiniks savā "Twitter" kontā dalījās ar atklājumu, ka ir simtprocentīgs baltietis. Tas viņam bijis liels pārsteigums, ņemot vērā, ko mēs paši, latvieši, zinām par sava etnosa veidošanos mijiedarbībā ar citām tautām.

Testu viņš pagājušā gada rudenī veica, atrodoties Kolumbijā. “Rezultāts pienāk e-pastā apraksta veidā. Kad vēru to vaļā, biju ļoti satraucies, izlasīju pirmo teikumu, kur rakstīts, ka esmu… Un tālāk, kamēr lādēja iekšā vēstuli, ļoti ilgi griezās ekrānā tas rimbulis, un es nepacietīgi gaidīju. Izrādās, esmu baltietis!” par rezultātu, kas viņu pārsteidzis un iepriecinājis, stāsta mūziķis.

Nu Lauris šādu testu akcijas laikā, kad tie maksā 40 eiro, sagādājis arī savai ģimenei, ko, promejot no lācēna ballītes, iespieda rokā gan vecākiem, gan mammas Daces māsai Maijai. Maija zināja teikt, ka viņu dzimtā Lauris nav pirmais, kurš veicis šādu testu, un tas liecinājis gan par Balkānu klātbūtni atzarā, gan to, ka savā starpā apprecējušies attāli radi, pašiem to nezinot.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Testus no dēla Laura saņem arī tētis un mūziķis Artūrs Reiniks. “Tā kā būtu izpildīti, lai zinām, no kurienes esam cēlušies!”

Lai intereses pēc noskaidrotu ko vairāk par savu dzimtu, Lauris no ASV pasūtījis vairākus komplektus. “Tas jau ir vienkārši – atsūta pakomātā šādu komplektu. Tajā ir vates kociņš, kas jāpaberzē vaiga iekšpusē, tad tas jāiemērc komplektā esošajā šķidrumā, un rezultāts jāsūta analīzei uz Ameriku. Atbilde par tavu etnisko piederību pienāk e-pastā,” skaidro Laura krustmāte.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!