Kā radās leģendārās grupas “Menuets” nosaukums? Stāstā dalās ģitāristi Juris un Leons Sējāni
Slavenības
2023. gada 31. jūlijs, 13:32

Kā radās leģendārās grupas “Menuets” nosaukums? Stāstā dalās ģitāristi Juris un Leons Sējāni

Jauns.lv

1968. gadā savu darbību uzsāka leģendārā latviešu grupa “Menuets”, kas šogad svin jau 55 gadu dzimšanas dienu un pavisam drīz dosies jubilejas tūrē pa visu Latviju. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viesojas grupas dalībnieki, ģitāristi, brāļi Juris un Leons Sējāni, kuri dalās stāstā, kā vispār radies grupas nosaukums – “Menuets”.

Kā raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam atzīst abi brāļi, “Menuets” iedvesmojušies no neskaitāmiem tā laika populārajiem 70. gadu māksliniekiem, kurus grupa klausījusies platēs. Taujāti par to, kurš izdomājis skanīgo nosaukumu, jo tas gluži nevarējis būt “Black Sabbath”, kurus arī grupa klausījusies savos pirmsākumos, Juris Sējāns smejas, ka bijis vajadzīgs kas maigāks.

“Es domāju – tur ir vainīgs Slokas universālveikals,” stāsta Sējāns, “Lai atšķirtos kaut kādā veidā, ir vajadzīgs nosaukums – bez tā nevar. Adrians Kukuvass ar Raimondu Bartaševiču gāja gar Slokas universālveikalu un redz smaržas, stāv pudelītes. Skatās – smaržas “Menuets”. Kāpēc nē? Mēs forši smaržosim. Vismaz mēs dosim kaut kādas labas emocijas  – sauksimies tā.”

Tā arī pieņemts “Menueta” nosaukums, kas bijis svarīgs ne tikai grupai, uzsākot savu darbību, bet arī tāpēc, ka Pumpuru vidusskola unnupat dibinātais ansamblis tika izvirzīti televīzijas talantu raidījumam “Ko tu proti?”. “Raimonds ar savu kaligrāfisko nosaukumu uz bungām uzrakstīja “Menuets”, un tā tas aizgāja,” atminas Sējāns, uz ko Šipkēvics piebilst: “Labi, ka “Menuets”, jo es atceros, ka veikalā bija arī smaržas “Ceriņi”, “Sarkanais oktobris”, “Rīdzinieks”.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.