Mūzika
2023. gada 26. jūlijs, 11:34

Diāna Galante mammas dēļ mainījusi savu dzīvi

Jauns.lv

Pirms vairāk nekā 10 gadiem Inese Galante uzrunāja savu meitu Diānu Galanti palīdzēt ar festivāla "Summertime" organizēšanu. Lai gan sākumā šķita, ka šis lēmums viņu ietekmēs īslaicīgi, Diāna mammas dēļ pārvācās uz Latviju un mācījās visu no nulles, kļūstot par festivāla direktori. Šis būs festivāla noslēdzošais gads.

Izcilā operdziedātāja Inese Galante jau septiņpadsmito reizi rīkos savu mūzikas festivālu “Summertime”, taču šis gads būs pavisam īpašs, jo, kā vēsta pasākuma organizatori, tas būs pēdējais.

Operdziedātājas meita Diāna ir šī festivāla direktore un atzīst, ka sākotnēji vēlējusies mammai tikai palīdzēt ar rīkošanu uz kādu laiku, nedomājot, ka tie būs vienpadsmit gadi, kuru laikā viņai nāksies mainīt savu dzīvi pilnībā: "Jāsaka paldies mammai, ka viņa man uzticējās. Šis festivāls ir bijusi liela mācība man, kura laikā ieguvu pieredzi strādāt ar burvīgiem cilvēkiem.”

Sākotnēji Diāna bija plānojusi palikt Latvijā tikai uz vienu gadu, taču dzīve izspēlējusi savas kārtis un viņa godam festivālu ir organizējusi jau vienpadsmit gadu garumā.

Noslēdzies 16. starptautiskais mūzikas festivāls "The BEST OF Summertime — aicina Inese Galante"

21.augustā festivāla noslēguma vakarā notika muzikālā šova — pasaules dižpārdokļa Piaf! The Show — Latvijas pirmizrāde. Izrāde vēsta par franču ...

gallery icon

Šobrīd viņa ar gandarījuma sajūtu atskatās uz pieredzes bagātiem gadiem festivāla organizēšanā un no 10. līdz 13. augustam gaida ikvienu izcilas mūzikas cienītāju, lai festivālu "Summertime - aicina Inese Galante" aizvadītu pēdējo reizi.

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" Galā koncerts un afterparty

12. augustā Dzintaru koncertzālē norisinājās tradicionālais, nu jau 14. starptautiskā mūzikas festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" Galā koncerts – ...

gallery icon