foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Toms Krūzs joprojām cer filmēties kosmosā
Toms Krūzs filmas “Neiespējamā misija: Atmaksa. 1. daļa” pirmizrādes vakarā Londonā šā gada jūnijā.
Slavenības
2023. gada 17. jūlijs, 07:08

Toms Krūzs joprojām cer filmēties kosmosā

Jauns.lv

Franšīzes “Neiespējamā misija” zvaigzne Toms Krūzs nav atmetis cerību aizlidot kosmosā un nofilmēties kādā no saviem nākamajiem projektiem, esot Zemes orbītā.

NASA par šo Toma Krūza vēlmi paziņoja vēl 2020. gadā. ASV kosmosa aģentūras direktors Džims Brīdenstains norādīja, ka “NASA ir sajūsmā par iespēju strādāt pie filmas kopā ar Tomu Krūzu uz Starptautiskās kosmosa stacijas klāja! Mums ir nepieciešama kosmosa pētījumu popularizēšana, lai iedvesmotu jauno inženieru un zinātnieku paaudzi īstenot ambiciozus plānus realitātē.” “SpaceX” dibinātājs Īlons Masks pievienojās šai ažiotāžai. “Jābūt ļoti jautri!” – viņš izteicās pirms trīs gadiem.

Toms Krūzs filmas “Neiespējamā misija: Atmaksa. 1. daļa” pirmizrādes vakarā Ņujorkā 2023. gada 11. jūlijā

gallery icon

Taču toreiz Holivuda šo ideju nespēja realizēt, un rezultātā pirmie filmu veidotāji pasaules vēsturē, kas devās orbītā, lai uzņemtu spēlfilmu, bija krievi. Projekta “Izaicinājums” ietvaros kosmosā nosūtīja aktrisi Jūliju Peresildu un režisoru Klimu Šipenko.

Lai gan Toms Krūzs tā arī nekļuva par pirmo aktieri, kas filmējies kosmosā, tomēr viņš nav atmetis cerību savu sapni tuvākajos gados īstenot. Krūzs pastāstījis, ka šāds projekts izmaksātu 200 miljonus dolāru. “Mēs esam smagi strādājuši pie tā, un tad jau redzēsim, kur nonāksim,” viņš atklāja savas jaunākās filmas “Neiespējamā misija: Atmaksa. 1. daļa” pirmizrādes vakarā Ņujorkā.

Toms Krūzs filma “Neiespējamā misija 7” uzņemšanas laukumā 2020. gada novembrī Romā

gallery icon

Jauno filmu atbalsta kompānija “Universal”, taču pagaidām vēl nav noteikts, kad sāksies darbs pie kino projekta tapšanas, paskaidroja Krūzs.