“Sajūta bija patiešām majestātiska.” “Tautumeitu” līdere Asnate Rancāne par dalību Dziesmu svētkos
Grupas “Tautumeitas” līdere Asnate un raidījuma vadītājs Jānis Šipkēvics.
Slavenības
2023. gada 11. jūlijs, 12:30

“Sajūta bija patiešām majestātiska.” “Tautumeitu” līdere Asnate Rancāne par dalību Dziesmu svētkos

Jauns.lv

Grupas “Tautumeitas” līdere Asnate Rancāne “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” atklāj brīdi, kad Dziesmu un deju svētkos izjutusi pacilājošas sajūtas – estrādes plašumu un daudzo tūkstošu dziedātāju pienesumu. Tāpat viņa pastāsta par majestātiskāko brīdi, kad Mežaparka estrādē kopā ar vēl citiem domubiedriem ienesusi īpaši sargāto Dziesmu svētku karogu.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Rancāne pastāsta par lielo mēģinājumu grafiku, sākot no agriem rītiem līdz vēliem vakariem. “Tu itkā zini, ka tas viss būs pacilājoši, skaisti, bet tu līdz galam tā... vienkārši ej un dari,” viņa atklāj, “Stāvi stundām, gaidi norādes un tad aizdomājies: “Bāc, kad atnāks tā sajūta?” Tad tajā “Tīruma” ģenerālmēģinājumā bija pirmā reize, kad atnāca tā sajūta.”

“Atklāšanas koncerts bija fantastisks, un vispār visi šie Dziesmu svētku koncerti ir pārsteidzoši fantastiski labi. Nevienas sliktas atsauksmes ne par vienu koncertu neesmu dzirdējusi,” turpina Rancāne, “Tā Dziesmu svētku sajūta, kuru mēs pazīstam, – ar visu to estrādes un to daudzo tūkstošu dziedātāju sajūtu atnāca tajā trešdienā.” Tāpat dziedātāja piedalījusies vēl kādā īpašā brīdī, – kopā ar bungu un dūdu orķestri ienesot Mežaparka estrādē Dziesmu svētku karogu.

“Tas bija tik brīnišķīgi. Sevišķi ģenerālmēģinājumā, jo mums ļāva iet nedaudz lēnāk. Tad tā sajūta bija patiešām, patiešām majestātiska,” viņa stāsta un atminas kādu radio raidījumu, kurā uzzinājusi par Dziesmu svētku karoga tapšanu. “Cik tas jau tajā laikā bija liels dārgums,” saka Rancāne, piebilstot, ka tagad karogs tiekot īpaši apsargāts – pat ar apsardzi.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.