foto: Maurizio Maule/SIPA
Sadalīti Silvio Berluskoni miljardi. Kas ir lielākie ieguvēji?
Visi pieci Silvio Berluskoni bērni un dzīvesbiedre sapulcējušies viņa bēru ceremonijā
Slavenības
2023. gada 7. jūlijs, 07:31

Sadalīti Silvio Berluskoni miljardi. Kas ir lielākie ieguvēji?

Jauns.lv

Lielāko daļu no nesen mirušā Itālijas ekspremjera un mediju magnāta Silvio Berluskoni mantas saņems nelaiķa divi vecākie bērni, kas dzimuši laulībā ar pirmo sievu Karlu Elviru Dall'Olio.

foto: REUTERS/SCANPIX
Silvio Berluskoni testaments

Silvio Berluskoni ar roku uzrakstīja savu testamentu bloknotā ar savas villas simboliku un parakstīja pērnā gada 2. oktobrī. Lēš, ka viņa biznesa impērijas vērtība pārsniedz 6 miljardus eiro.

Pjērs Silvio un Marina kopā saņems 53 procentus no Berluskoni piedarošās daļas holdingā “Fininvest”. Atskaitot summas, kas tieši norādītas atsevišķām personām, pārējo vienādās daļās sadalīs viņa visi pieci bērni.

foto: REUTERS/SCANPIX
Marina Berluskoni un Marta Fašina Silvio Berluskoni bērēs

Lēmums par “Fininvest” akciju sadali jau bija pieņemts 2006. gadā, vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA. “Es atstāju pieejamās akcijas vienādās daļās saviem bērniem Marina un Pjēram Silvio. Visu pārējo es vienādās daļās atstāju saviem pieciem bērniem Marinai, Pjēram Silvio, Barbarai, Eleonorai un Luidži.” Viņš pauda savu mīlestību bērniem, atstājot arī norādījumus par mantojuma daļu savai dzīvesbiedrei Martai Fašinai un draugam Marčello Dell’Utri. “Paldies jums, daudz mīlestības jums visiem, jūsu tētis,” rakstīja Berluskoni.

100 miljoni eiro novēlēti nelaiķa dzīvesbiedrei, 33 gadus vecajai Martai Fašinai, ar kuru Silvio sāka attiecības 2020. gadā, bet 2022. gada martā noslēdza simbolisku laulību. Uz nāves gultas Silvio pastāvīgi viņu dēvēja par savu sievu.

foto: Rossella Papetti/AGF/SIPA
Silvio Berluskoni ar Martu Fašinu 2022. gadā

100 miljonus eiro saņems nelaiķa jaunākais brālis Paolo, bet 30 miljonus eiro — Berluskoni draugs, uzņēmējs un senators Marčello Dell’Utri, kurš savulaik sēdēja cietumā par saistību ar mafiju.

Tiesa, nav zināms, kā tiks sadalītas Berluskoni daudzās villas un savrupmājas, tostarp viņa īpašais lepnums — pagājušā gadsimta 70. gados iegādātā "Villa Certosa" Sardīnijā, kur viņš savulaik uzņēma, piemēram, ASV prezidentu Džordžu Bušu jaunāko un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Tās vērtību lēš 269 miljoni eiro apmērā.

Viens no ietekmīgākajiem cilvēkiem Itālijas vēsturē, bijušais premjerministrs un mediju magnēts, kā arī slavenā futbola kluba "AC Milan" kādreizējais īpašnieks Silvio Berluskoni nomira 12. jūnijā 86 gadu vecumā no leikēmijas.

Četrkārtējais Itālijas premjerministrs politikā ienāca 57 gadu vecumā. Taču pirms tam viņš 1960. gadu beigās sakrāja bagātību kā īpašumu attīstītājs, pirms kļuva par mediju magnātu.

Gandrīz divu gadu desmitus pavadot politikā, viņš tika tiesāts par vismaz 17 apsūdzībām, kas saistītas ar apsūdzībām par piesavināšanos, krāpšanu nodokļu jomā un kukuļņemšanu, lai gan viņš vienmēr bija noliedzis, ka būtu izdarījis pārkāpumus, un daudzas no šīm lietām galu galā tika atceltas apelācijas kārtībā. 2012. gadā Milānas tiesa bijušo Itālijas premjeru notiesāja par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. 

Berluskoni ir pieci bērni no divām laulībām. 1965. gadā viņš apprecēja Karlu Elviru Dall’Olio, viņiem piedzima divi bērni — 1966. gadā Marina un 1969. gadā Pjērs Silvio. Būdams precēts, Silvio 1980. gadā uzsāka attiecības ar aktrisi Veroniku Lario, ar kuru viņam 1984. gadā piedzima Barbara, 1986. gadā Eleonora un 1988. gadā Luidži. 1985. gadā viņš beidzot izšķīrās un 1990. gadā apprecēja jaunāko bērnu māti. 2009. gada maijā viņa paziņoja, ka iesniegusi šķiršanās prasību, taču laulības šķiršanas process bija ilgs, pusēm ķildojoties par alimentiem, un noslēdzās tikai 2019. gadā. 2012. gadā Silvio Berluskoni saderinājās ar dejotāju Frančesku Paskāli, bet šīs attiecības izbeidzās 2019. gada beigās, oficiāli apstiprinot 2020. gada 5. martā.

77 gadus vecais Berluskoni un viņa 28 gadus vecā mīļotā Frančeska

gallery icon

Silvio Berluskoni un viņa mīļotā

gallery icon

Berluskoni mīļākā Nikola Minetti

gallery icon

17 gadus vecā Rūbija, kurai bijušas attiecības ar Itālijas premjeru Berluskoni

gallery icon

Itālijā svin premjerministra Berluskoni demisiju

gallery icon