foto: unsplash.com
Sievas izvarotais vīrs saņems kompensāciju par bērna piedzimšanu
Trakā pasaule
2023. gada 15. jūnijs, 18:03

Sievas izvarotais vīrs saņems kompensāciju par bērna piedzimšanu

Jauns.lv/LETA

Neparastu lietu nācies izskatīt tiesai Kanādas Kvebekas provincē — vīrietis apgalvoja, ka viņu izvaroja nu jau bijusī sieva, kura pēc tam dzemdēja bērnu, tādējādi viņam pienākas valstī paredzētā kompensācija, kuru parasti izmaksā izvarošanas rezultātā dzemdējušām sievietēm, vēsta Kanādas plašsaziņas līdzekļi.

Sākotnēji fonds, kuram vīrietis bija nosūtījis pieteikumu, viņam atteica, argumentu skaitā norādot, ka vīrietis nav bērna aizbildnis, bet šī nauda ir paredzētam nestrādājošajam vecākam. Tomēr Kvebekas administratīvais tribunāls nolēma, ka kompensāciju saņemošo personu lokā var iekļaut ne tikai māti, ja šī persona uzņēmusies bērna finansiālu aprūpi. Nosaucot šo lietu par “unikālu”, divi administratīvā tribunāla tiesneši piekrita vīrieša viedoklim, norādot, ka viņš ir vienīgais bērna apgādnieks, jo māte nestrādā.

Tribunāls paziņoja, ka vīrietis cenšas piedalīties bērna audzināšanā un būt iesaistīts viņa dzīvē, taču ir spiests pastāvīgi pārdzīvot traumu, kontaktējoties ar izvarotāju viņas mājā.

Šāds lēmums ticis pieņemts jau 19. maijā, taču publiskots tikai šomēnes. Nevienas puses vārds nav atklāts. Pāris ieradās Kanādā 2008. gadā, taču drīz sāka konfliktēt, jo vīrietis nevēlējās bērnus. No 2010. līdz 2013. gadam viņš pastāvīgi tika pakļauts verbālai, fiziskai un seksuālai vardarbībai, kas gadu gaitā tikai pastiprinājās. Vīrietis sūdzējās, ka pēc sevišķi vardarbīga strīda ar sievu un viņas māti par viņu cerētajiem bērniem bijis spiests piekrist dzimumaktam bez prezervatīva.

Pēc dažām nedēļām viņš uzzināja, ka sieva ir stāvoklī, un uz visiem laikiem pameta ģimeni. Bērna paternitāte tika noteikta 2018. gadā, bet laulības šķiršana noslēgta 2019. gadā.