foto: Saul Young/News Sentinel / USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ Vida Press
Pols Makartnijs atklāj, ka mākslīgais intelekts radījis jaunu “The Beatles” pēdējo dziesmu
Pols Makartnijs.
Slavenības
2023. gada 18. jūnijs, 06:41

Pols Makartnijs atklāj, ka mākslīgais intelekts radījis jaunu “The Beatles” pēdējo dziesmu

Jauns.lv

Pols Makartnijs pavēstījis par jauna grupas “The Beatles” beidzamā ieraksta tapšanu. Par to jāpateicas mākslīgajam intelektam, kad tehnoloģija “atbrīvojusi” Džona Lenona balsi no kāda sena demo ieraksta.

Pols Makartnijs atklājis, ka izmantojis mākslīgo intelektu, lai izveidotu “"Bītlu" beidzamo ierakstu”.

Leģendārais Liverpūles četrinieks “The Beatles”

gallery icon

Bītli tiek uzskatīti par visu laiku ietekmīgāko grupu, taču, kad Džons Lenons pameta apvienību pirms traģiskās nāves 1980. gadā, fani zaudēja interesi par leģendāro Liverpūles četrinieku, kas nu bija kļuvis par trio. Lenons par savu lēmumu aiziet no grupas paziņoja 1969. gada 20. septembrī.

Pagaidām beidzamais ieraksts “I Me Mine” datēts ar 1970. gada janvāri un tā ierakstā piedalījušies Pols, Džordžs Harisons un Ringo Stārs. 1970. gada 10. aprīlī oficiālā paziņojumā presei arī Makartnijs atzina, ka vairs nestrādā ar grupu. “The Beatles” laiku pa laikam sanāca kopā, taču nekad vairs ne visi četri vienlaicīgi.

Pola Makartnija uzstāšanās “Grammy” balvu ceremonijā

gallery icon

Bet tagad – 2023. gadā – ar moderno tehnoloģiju palīdzību tapusi jauna “The Beatles” beidzamā dziesma, kurā būs dzirdami visi “Fantastiskā četrinieka” dalībnieki.

Intervijā BBC Radio 4 programmai “Today” Pols Makartnijs (80) pastāstījis, ka mākslīgais intelekts “atbrīvojis” Džona Lenona balsi no sena demo ieraksta, tā arī viņš varējis piedalīties grupas pēdējā ierakstā.

“Mēs tikko to pabeidzām un dziesma tiks izdota šogad,” paskaidroja mūziķis.

Džona Lenona humoristisko pantiņu un zīmējumu kolekcija

gallery icon

Makartnijs neminēja dziesmas nosaukumu, bet izteikti minējumi, ka tas visticamāk būs 1978. gadā izdotais skaņdarbs “Now And Then”, kas tagad piedzīvojis atdzimšanu.

Šī dziesma jau 1994. gadā tika uzskatīta par iespējamo Liverpūles četrinieka “atkalatgriešanās skaņdarbu”, kad grupa gatavoja “Anthology” projektu, kurā tika izmantoti arī daži Lenona nepabeigti demo ieraksti.

Izstāde „Ladies and Gentlemen...The Beatles!”

„Grammy” muzejā Losandželosā apskatāma leģendārajam Liverpūles četriniekam veltīta izstāde „Ladies and Gentlemen...The Beatles!”

gallery icon