Kellija Osborna plāno izoperēt olnīcas tāpat kā Džolija
„Es zinu, ka vienu dienu arī man nāksies veikt operāciju tāpat kā Andželinai Džolijai. Arī man ir konstatēts vēža gēns,” norādījusi TV personība Kellija Osborna.
Slavenības
2015. gada 26. marts, 12:16

Kellija Osborna plāno izoperēt olnīcas tāpat kā Džolija

Jauns.lv

Šonedēļ aktrise Andželina Džolija (39) paziņoja, ka izoperējusi olnīcas un olvadus, lai samazinātu vēža risku, kas viņai ir ģenētiski ļoti augsts. Par vēlmi veikt līdzīgu operāciju paziņojusi arī TV personība Kellija Osborna (30).

Divus gadus pēc abpusējās mastektomijas, aktrise Andželina Džolija saņēmusies vēl vienai radikālai operācijai – lai pasargātu sevi no riska saslimt ar vēzi, viņa izoperējusi arī olnīcas un olvadus. Tieši vēzis bija par iemeslu, ka pēc 10 mokpilniem gadiem cīnoties ar slimību, 56 gadu vecumā no dzīves šķīrās Džolijas mamma Maršelina Bertrāna.

Veselības izmeklējumu rezultātā arī Andželinai konstatēta ar paaugstinātu vēža risku saistītā gēna BRCA1 mutācija, kā dēļ aktrisei ir 87% iespējamība saslimt ar krūts vēzi un 50% risks saslimt ar olnīcu vēzi. Pieredzot, cik mokoša un pāragra nāve uz viņsauli aizsauca mammu, Džolija izšķīrās par labu radikālajām operācijām.

Nesenā TV intervijā Kellija Osborna atzinusi, ka viņai, līdzīgi kā Džolijai ir konstatēts „vēža gēns” un arī viņa plāno veikt operāciju, kas varētu pasargāt no šīs drausmīgās slimības nākotnē. Kellija par nodomu paziņoja sarunu šova „The Talk” veidotājiem, kad viņi apsprieda Džolijas drosmīgo lēmumu par labu šādām operācijām. „Man arī ir vēža gēns,” norādīja Osborna. „Mana mamma piespieda mūs visus veikt pārbaudes pēc tam, kad viņa šo gēnu atklāja sev un veica abpusēju mastektomiju.”

„Es tam piekrītu par visiem 100 procentiem,” Kellija paudusi atbalstu Andželinas drosmīgajam lēmumam. „Es zinu, ka vienu dienu arī man to nāksies darīt. Ja man būs bērni, es vēlēšos būt līdzās, lai viņus izaudzinātu. Gribēšu būt līdzās, lai atbalstītu visos veidos, kā vien spēšu. Tas [operācija] ir kas tāds par ko noņemu cepuri Andželinas priekšā. Viņā šādi pievērš uzmanību šai kaitei. Cilvēki sadzirdēs, un arī paši ies veikt pārbaudes.”

Ne Kellija, ne viņas mamma nav cietusi no olnīcu vai krūts vēža, taču Šārona Osborna 2002. gadā pārcieta resnās zarnas vēzi un tas ģimenei bija smags laiks.

Viņa slimību uzveica, pārciešot divas operācijas. Šāronas cīņa ar vēzi dokumentēta arī ģimenes realitātes šovā „The Osbournes”.

Pēc atveseļošanās Šārona veica ģenētikas testu un tajā konstatēta ar paaugstinātu vēža risku saistītā gēna BRCA1 mutācija. Tā pati gēna mutācija konstatēta arī Džolijai.

Lēmumu izoperēt olnīcas un olvadus Džolija komentējusi izdevumā „New York Times”. Viņa izšķīrusies par labu operācijai, jo pārbaužu rezultāti radījuši bažas, ka viņai šobrīd varētu būt agrīna vēža stadija. Andželina intervijā norādījusi, ka pēc operācijas pāragri iestājusies menopauze un vairāk savu bērnu viņa pasaulē laist nevarēs.

No vēža mūžība aizgāja ne tikai Džolijas mamma, bet arī mātesmāsa un vecmāmiņa no mammas puses.

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press