foto: Publicitātes (Andris Rozentāls)
Kā pārsteigt māmiņu? Ir pienācis laiks māmiņai atpūsties un baudīt savu brīnumu
Sarkanais paklājs
2023. gada 10. maijs, 15:59

Kā pārsteigt māmiņu? Ir pienācis laiks māmiņai atpūsties un baudīt savu brīnumu

Reklāmas projekts

Māmiņa ir viena no vissvarīgākajām personām mūsu dzīvē. Viņas mīlestība, atbalsts un rūpes par ģimeni nav novērtējamas. Katra māmiņa ir īpaša un pelnījusi tikai to labāko. Tomēr bieži vien māmiņas pašas nejūtas pietiekami novērtētas. Tāpēc, kad māmiņa saņem dāvanu, tas viņai ir patiešām liels notikums. Ir pienācis laiks māmiņai atpūsties un baudīt savu brīnumu! Izmanto īpašo piedāvājumu līdz 14. maijam! Iegādājies biļetes ar 15% atlaidi, kods MAMMA.

Viesizrāde baudāma Arēnā Rīga no 15. līdz 18. jūnijam! Biļetes tiek izplatītas caur Biļešu Serviss kasēm. Rezervācijas grupām pieejamas: rezervacijas@bilesuserviss.lv.

Pēc nedaudz vairāk kā mēneša Cirque du Soleil jau viesosies Arēnā Rīga ar savu jaunāko izrādi “OVO”.

foto: Publicitātes (Andris Rozentāls)

Paula Marija Janševica, kas šo izrādi vēroja Ergo Arēnā Gdaņskā, dalās savos iespaidos:

“Pirms izrādes arēna murrāja jūsmīgā nepacietībā. Un milzīgā, uzpūstā ola skatuves vidū nepacietību tikai pastiprināja. Izrādes nosaukums ‘’OVO’’ tulkojumā no portugāļu valodas nozīme ‘’ola’’, un tās tur zibēja katrā stūrī. Mārīte, kura šovā ir liela koķete, ar intonācijas maiņu un nesaprotamo valodu atgādināja teletūbiju. Smalko kukaiņu valodu visiem saprotamu padarīja izteiksmīgās intonāciju maiņas, ķermeņa valodas spēle un caur to paustie joki. Brīžam šķita, ka uz skatuves nudien iemituši īsti kukaiņu pulki, par ko var pateikties lieliskajiem, smalki izstrādātajiem kostīmiem un pašu izpildītāju neticami talantīgajai un gluži vai pārcilvēciskajai ķermeņa plastikai. Tas patiešām bija cirks visburtiskākajā nozīmē, un priecē, ka izrādes veidotāji nav atsvešinājušies no šīs cirka esences.”

foto: Publicitātes (Andris Rozentāls)

Paula Marija Janševica stāsta, ka izrādē bija vērojami krāšņi triki, romantisks naktstauriņu uzlidojums, žonglieri un kukaiņu kompleksijas klauni, kuri skatītājos raisīja visplašākā spektra emociju pārdzīvojumus.

“Priecē, ka šajā laikā, kad performances un spilgta scenogrāfija kļūst aizvien populārāka, Cirque du Soleil ir izdevies pieturēties pie tā saknēm un neizveidot to tikai par krāšņu, specefektu pilnu izrādi, bet turpināt simtiem gadu veidoto cirka mākslu un tradīcijas. Un šis cirks nekad savās izrādēs nav iekļāvis dzīvniekus un arī neplāno to darīt, kas ir lielisks bonuss,” piebilst Paula Marija Janševica.

foto: Publicitātes (Andris Rozentāls)

Arī vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāju un trīs bērnu mammu Ingu Akmentiņu-Smildziņu šī cirka priekšnesumi nekad neatstāj vienaldzīgu. “Cirque du Soleil izrādes ir tādas, pēc kurām man parasti sāp plaukstas no jūsmīgas aplaudēšanas," smaidot teic Inga Akmentiņa-Smildziņa. Šos krāšņos šovus viņa vērtē ļoti atzinīgi: "Parasti tajos ir grezna scenogrāfija un profesionāls sniegums, un arī jaunā izrāde "OVO" ir līmenī. Ja Cirque du Soleil talantus vēl nav nācies izbaudīt, es teiktu, ka tas būs krāšņs piedzīvojums visai ģimenei un noteikti ir vērts aiziet uz kādu no izrādēm."