foto: Publicitātes
Dainis Grūbe atkal filmējas - Ēķa seriālā par dumpi uz karakuģa
Dainis Grūbe seriālā "Dumpis".
Slavenības
2023. gada 2. maijs, 07:34

Dainis Grūbe atkal filmējas - Ēķa seriālā par dumpi uz karakuģa

Žurnāls "Kas Jauns"

Rudenī pie skatītājiem nonāks režisora Andreja Ēķa daudzsēriju mākslas filma "Dumpis", kurā galvenā loma atvēlēta pirms diviem gadiem no aktiera profesijas aizgājušajam Dainim Grūbem.

Nu jau pagājuši divi gadi, kopš Dainis Grūbe aizgāja no Dailes teātra, jo bija atradis sev jaunu nodarbošanos. Toreiz "Spēlmaņu nakts" balvas ieguvējs nominācijā "Gada aktieris" žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka jau ilgāku laiku gribējis sevi izmēģināt citā jomā un kovida laikā, kad aktieriem tika liegts nodarboties savā profesijā, uzsācis darbu biznesā.

Gadu vēlāk Dainis žurnālam "OK!" neslēpa, ka nemaz neilgojas pēc aktiera profesijas, lai gan brīžiem uznāk vēlme uzspēlēt. “Pilnībā kā ar nazi neesmu nogriezis, esmu atvērts visādiem projektiem teātrī un kino. Ir bijuši piedāvājumi, bet biju sev nolicis laika limitu – vienu gadu atsakos no visa,” paskaidroja Dainis, cerot, ka viņam būs iespēja atgriezties aktiera profesijā.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", tagad Grūbe šādu iespēju izmantojis. Viņš jau kopš aizvadītā gada rudens filmējies daudzsēriju filmā "Dumpis", kas top, sadarbojoties Latvijas un Ukrainas producentiem un scenāristiem. Septiņu sēriju seriāls būs uz reāliem vēstures notikumiem balstīts stāsts – 1975. gada 8. novembrī Rīgā notika kārtējās vērienīgās boļševiku revolūcijas gadadienas svinības. Un revolūcijas 58 gadskārta iegāja Latvijas un visas PSRS vēsturē ar ko līdz šim nepieredzētu un nebijušu – dumpi uz liela pretzemūdeņu kuģa "Storoževoj"... PSRS 15 gadus noliedza, ka uz kuģa bija noticis dumpis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!

FOTO

Septiņu sēriju garā filma tika filmēta uz Rīgas brīvostas ledlauža Foros.

Seriāls ir par gandrīz 50 gadu seniem notikumiem, par kuriem PSRS noklusēja 15 gadus, – par dumpi uz karakuģa Rīgā.

Seriālā Dumpis galvenajā lomā ir Dainis Grūbe