foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktieris Kaspars Dumburs saņem atzinīgus vārdus par kaijas glābšanu
Dailes teātra aktieris Kaspars Dumburs feisbuka sekotāju acīs kļuvis par “lāga dvēseli”, jo glābis kaiju.
Slavenības
2023. gada 30. aprīlis, 06:27

Aktieris Kaspars Dumburs saņem atzinīgus vārdus par kaijas glābšanu

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktieris Kaspars Dumburs (35) feisbuka sekotāju acīs kļuvis par “lāga dvēseli”, jo glābis kaiju.

Kaspars Dumburs, ko televīzijas skatītāji iepazinuši kā lecīgu, nesavaldīgu un pat citu dzīves iznīcinošu varoņu atveidotāju – piemēram, brunču mednieks Ēriks seriālā "Saplēstā krūze" un narkodīleris seriālā "Nebaidies ne no kā!" –, aizkustinājis savus feisbuka sekotājus, atklājot, kā uz savvaļas putnu “hospitāli” "Drauga spārns" nogādājis kaiju.

“Aizvedām uz putnu patversmi, spārniņš bija salūzis,” pie paša ievietotās bildes, kurā redzama kaija, iekārtojusies zem auto aizmugurējā beņķa, interesentiem atbildējis mākslinieks. Jāpiebilst, ka patversme, kas jau vairāk nekā desmit gadus palīdz cietušiem un nelaimē nonākušiem putniem, atrodas Pūrē.

Putna glābējs komentāros saņēmis gan uzslavas, gan pamācības, kā labāk lidoni pārvadāt, lai tas pēkšņi nesatrakotos salonā, apdraudot šofera un citu satiksmes dalībnieku drošību, proti – tas liekams krātiņā. “Mums bija tikai kurpju kaste, bet no tās viņš izkāpa,” darīja zināmu Dumburs, izpelnoties arī komplimentu, ka ir “lāga dvēsele”. Būšanu putnu patversmē mākslinieks apstiprinājis ar vēl vienu uzņēmumu, kurā redzams, kā tā izskatās no iekšienes. Noprotams, ka aktieris novērtējis šāda centra esamību, jo drīz pēc tam dalījies arī ar "Drauga spārna" video, kurā vērojams, kā pērn tikuši glābti gulbji.