foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Vai princis Viljams būs pēdējais valdošais Lielbritānijas monarhs?
Princis Viljams.
Slavenības
2023. gada 5. aprīlis, 06:47

Vai princis Viljams būs pēdējais valdošais Lielbritānijas monarhs?

Jauns.lv

Karalis Čārlzs III, kurš kāpa Lielbritānijas tronī pēc savas mātes karalienes Elizabetes II nāves pagājušā gada septembrī, ir pierādījis tautai, ka ir labs monarhs. Pavalstniekiem simpatizē vairāki viņa drosmīgie lēmumi pašreizējos krīzes apstākļos. Tomēr joprojām pastāv spekulācijas un baumas par britu monarhijas nākotni.

Pērn autore un vēsturniece Hilarija Mantela intervijā izteicās, ka Velsas princis Viljams varētu būt pēdējais valdošais britu monarhs un viņa vecākais dēls princis Džordžs nekad nekļūs par karali.

foto: ddp/Handout/Chris Jackson/Getty Images / Vida Press
Karalis Čārlzs ar vecāko dēlu princi Viljamu šā gada pavasarī.

Pēc karalienes Elizabetes II nāves aizvadītā gada septembrī viņas vecākais dēls princis Čārlzs kļuva par karali, bet princis Viljams ierindojās kā pirmais rindā uz Lielbritānijas troni. Savukārt viņa vecākais dēls princis Džordžs šobrīd ir otrais britu troņmantnieku rindā.

Daži prognozē, ka Čārlzs – kurš ir vecākais cilvēks Lielbritānijas vēsturē, kurš kļuvis par karali –, atdos troni savam vecākajam dēlam princim Viljamam.

Karalis Čārlzs III ar mazdēlu princi Džordžu

gallery icon

74 gadus vecais monarhs, iespējams, atteiksies no troņa sava cienījamā vecuma dēļ, bet viņa vietā nestāsies princis Viljams, iepriekš apgalvoja plašsaziņas līdzekļi, citējot dažu gaišreģu pareģojumus.  

Vadošais Nostradama pareģojumu skaidrošanas eksperts un rakstnieks Mario Rīdings pērn licis noprast, ka pareģis precīzi prognozējis gadu un vecumu, kurā karaliene Elizabete II mirs. Viņš to izteicis savās noslēpumainajās vārsmās vēl ap 1555. gadu.  

2005. gadā Rīdings rakstīja par vārsmām: “Preambulā ir teikts, ka karaliene Elizabete II mirs ap 2022. gadu, apmēram deviņdesmit sešu gadu vecumā, kas ir piecus gadus ātrāk nekā viņas mātes mūža gājums.”

Eksperts arī izteicis minējumu, ka Čārlzs vecuma dēļ varētu atteikties no troņa un norādījis uz Nostradama rindām, ka “viņu nomainīs cilvēks, kurš nekad nav domājis būt par karalis”, kas nozīmē, ka tas nebūs princis Viljams un patiesībā varētu būt princis Harijs.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Grūti iedomāties, kam būtu jānotiek, lai šāds pareģojuma interpretējums stātos spēkā, it īpaši ņemot vērā Harija saspringtās attiecības ar karalisko ģimeni.

Tiek uzskatīts, ka Nostradams pareizi pareģojis Hitlera nākšanu pie varas un Dvīņu torņu krišanu Ņujorkas teroraktā 2001. gadā.

Briti ar sajūsmu sagaida savu jauno karali Čārlzu III

gallery icon

Savukārt zīlniece Džemima Pakingtone, kura paredzēja karalienes nāvi, paziņojusi, ka karalis Čārlzs III nākamgad nodos valdīšanu princim Viljamam.

Tomēr savā pirmajā monarha uzrunā karalis Čārlzs, kurš 6. maijā oficiāli tiks kronēts kopā ar savu sievu karalieni konsorti Kamillu, noliedza jebkādas līdzīga satura baumas par monarhijas nākotni, solot kalpot savai tautai līdz mūža galam, tāpat kā to darījusi viņa māte.

Lielbritānijas karalis Čārlzs III audiencē Londonā pieņem Spānijas karali Felipi VI

gallery icon

Ekstrasense Džordžīna Volkere, kura iepriekš precīzi pareģojusi Meganas Mārklas likteni, pirms vairākiem gadiem nāca klajā ar vēstījumu, ka princis Viljams būšot pēdējais karalis Lielbritānijas vēsturē. Pēc Volkeres domām pēc tam monarhiju valstī atcelšot un Viljama vecākais dēls princis Džordžs pie valdīšanas netikšot. Šādu pareģojumu viņa izteica pirms deviņiem gadiem, kad Viljama un Ketrīnas pirmdzimtais bija tikko kā nācis pasaulē.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2022. gadā

gallery icon

„Viņš nekad nekļūs par karali. Viss beigsies,” pirms trīs gadiem radio intervijā ekstrasense atkārtoti atgādināja par savu senāk izteikto pareģojumu.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar pirmdzimto atstāj slimnīcu

gallery icon