foto: Robin Schwanke/Shutterstock/ Vida Press
Holivudas zvaigznes steidz pārdot savas grandiozās mājas Losandželosā
Pols Makartnija villa Beverlihilzas ziemeļos.
Slavenības
2023. gada 27. marts, 17:30

Holivudas zvaigznes steidz pārdot savas grandiozās mājas Losandželosā

Jauns.lv

Vairākas Holivudas zvaigznes steidzas pārdot savas luksusa mājas pirms 1. aprīļa, kad Losandželosā stājas spēkā jaunais "savrupmāju nodoklis".

Jaunais "savrupmāju nodoklis" prasīs īpašumu pārdevējiem, kuru vērtība pārsniedz 5 miljonus ASV dolāru, maksāt četru procentu nodokli. Savukārt vismaz 10 miljonu vērto māju pārdevējiem būs jāmaksā 5,5 procentu nodoklis.

Visi savāktie nodokļu līdzekļi tiks novirzīti valsts mājokļiem. Pilsētas mērķis ir no šiem pārdošanas apjomiem piesaistīt līdz vienma miljradam ASV dolāru, cenšoties risināt bezpajumtnieku krīzi.

Slavenības, tostarp Džims Kerijs, Britnija Spīrsa un Kailija Dženere, pēdējo mēnešu laikā ir palaiduši tirgū savus īpašumus.

Kailijas Dženeres māja par 13.45 miljoniem

gallery icon

Kerija māja, kas ir 1179 kvadrātmetrus liela, tika pārdota februārī par 29 miljoniem ASV dolāru, savukārt Spīrsa savu māju Kalabasā pārdod par 12 miljoniem ASV dolāru tikai sešus mēnešus pēc tam, kad viņa un vīrs to iegādājās. 

Pirmo reizi oktobrī tika ziņots, ka Dženere savu māju Beverlihilsā, kas viņai pieder kopā ar partneri Trevisu Skotu, pārdod par vairāk nekā 33 miljoniem ASV dolāru. Pāris iegādājās īpašumu ar septiņām guļamistabām un 10 vannas istabām 2018. gadā par 20,4 miljoniem ASV dolāru.

Marks Vālbergs savu  2833 kvadrātmetru plašo savrupmāju Beverlihilsā nodeva tirgū pagājušā gada aprīlī, krietni pirms nodokļa ieviešanas.

Tomēr viņš novembrī samazināja prasīto cenu no 87,5 miljoniem ASV dolāru līdz 79,5 miljoniem ASV dolāru un beidzot atrada pircēju šā gada februārī.

Tairons Makkilens, luksusa aģentūras "Official" brokeris, pastāstīja "The New York Times", ka jaunais nodoklis izraisījis nelielu paniku.

Cits brokeris Džošs Altmens laikrakstam "The Telegraph" piebilda: "Es redzu, ka tiek noslēgti darījumi, kurus nekad nebūtu vajadzējis noslēgt."

Nodoklis palīdzēs samazināt bezpajumtnieku skaitu pilsētā, kā arī sniegs finansiālu palīdzību vecāka gadagājuma cilvēkiem ar zemiem ienākumiem un padarīs mājokļus pieejamākus.

Kalifornijā ir augstākais nabadzības līmenis ASV. Saskaņā ar Losandželosas bezpajumtnieku pakalpojumu pārvaldes datiem 2022. gadā bez pajumtes palika aptuveni 42 000 cilvēku, salīdzinot ar 28 000 2016. gadā.