foto: ekrānuzņēmums no video
"Būvējiet savu impēriju Sibīrijā" - kāpēc Ivars Kalniņš vairs nebrauc uz Krieviju
Aktieris Ivars Kalniņš.
Slavenības
2023. gada 16. marts, 19:16

"Būvējiet savu impēriju Sibīrijā" - kāpēc Ivars Kalniņš vairs nebrauc uz Krieviju

Jauns.lv

Latvijas aktieris Ivars Kalniņš RTVI raidījumā "Leģenda" pastāstīja, kāpēc un kad pārtraucis ierasties Krievijā. Tāpat viņš dalījās pārdomās, kā pret konfliktu Ukrainā izturas Latvijā.

Pēc aktiera teiktā, viņš nav paspējis saņemt Krievijas vīzu līdz 2022. gada 24. februārim, bet pēc konflikta sākšanās Ukrainā nolēmis valstī vairs neierasties.

"Man nenoformēja vīzu, un tas bija līdz 24. februārim. Un tad es sapratu, ka tas arī nav vajadzīgs. Jā, es nestrādāju, jo nevaru turp aizbraukt. Es nevaru strādāt valstī, kur dzīvo mani draugi, bet [ir] arī cita valsts, kur arī dzīvo mani draugi," viņš sacīja.

Kalniņš piebilda, ka Latvijā ir "pret to, kas notiek Ukrainā". "Tas nav tas veids, kā jautājumu atrisināt. Skaidrs, ka arī ukraiņi vēlas savu saimniecību. Sabruka pēdējā kolonizācijas sistēma. Koloniālā sistēma bija, kā daudzi vēsturnieki uzskata...

Nu nedeva komunisti laimi visām tautām, vajag nomierināties. Darīsim citādi. Ja tik ļoti gribas impēriju, tad uztaisiet impēriju savā teritorijā, apgūstiet Sibīriju. Bet tagad vajag atkal vergus kaut kādus, vajag kādu sūtīt uz turieni, un represētie būvēs jaunu Baikāla - Amūras maģistrāli, ko nav uzbūvējuši," sašutis aktieris.

Viņaprāt, labot šīs kļūdas nāksies "nākamajai paaudzei, kas normāli paskatīsies viena otrai acīs un domās: johaidī, ko mēs ar muļķībām nodarbojamies?"

Tik dažādais Ivars Kalniņš lomās un dzīvē

1. augustā savu 70. dzimšanas dienu svin aktieris Ivars Kalniņš.

gallery icon