foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Noels Galahers kļūdās ar Sema Smita dzimumu un nosauc to par "sasodītu idiotu"
Noels Galahers.
Slavenības
2023. gada 27. februāris, 17:55

Noels Galahers kļūdās ar Sema Smita dzimumu un nosauc to par "sasodītu idiotu"

Jauns.lv

Mūziķis Noels Galagers skarbi nokritizējis dziedātāju Semu Smitu nesenā intervijā, kur paudis savu viedokli par šobrīd popmūzikas industrijā notiekošo.

Bijušais grupas “Oasis” līderis Noels Galahers (55) atklājis savas domas par hita “Unholy” izpildītāju un uzrunājis viņu konkrētā dzimumā, kas popmūzikas māksliniekam jau kādu laiku ļoti nepatīk.

Sems Smits uz sevi attiecina tādus vietniekvārdus kā viņi/viņiem un pieskaita sevi dzimumneitrālām būtnēm. Nesenajā intervijā, runājot par šobrīd notiekošo popmūzikas industrijā, Noels Galahers nosaucis Semu Smitu par “sasodītu idiotu”.

Sems Smits “Brit Awards 2023” ceremonijas vakarā

gallery icon

“Mūzika ir kļuvusi diezgan sadalīta, un topu mūzikā dominē pops,” intervijā Nīderlandes radiostacijai “Kink” norādījis Noels.

Turpinājumā viņš izteicies: “Ar popmūziku viss ir kārtībā, ja popzvaigznes ir foršas. Diemžēl šodienas zvaigznes ir sasodīti idioti.”

Pēc tam, kad skaņdarba “Wonderwall” izpildītājam tika jautāts, kuru viņš dēvē par “neforšu” mākslinieku, Galahers bez vilcināšanās atbildēja: “Semu Smitu!”

Kad rokerim lūdza paskaidrot, kāpēc viņam ir tāds viedoklis par Semu, Noels neņēma vērā popzvaigznes uzrunai vēlamos vietniekvārdus un sacīja: “Paskatieties uz viņu!”

Hita “I’m Not Here To Make Friends” izpildītājs 2019. gadā pasludināja, ka turpmāk ir uzrunājams dzimumneitrālā vietniekvārdā “viņi”. Smits intervijā Zeinam Lovam tolaik atklāja, ka saskāries ar šausminošu reakciju no sabiedrības pēc tam, kad atzinies, ka nepieskaita sevi nevienam konkrētam dzimumam.

Sems atklāja, ka viņi piedzīvojis briesmīgu attieksmi. Viņi uz ielas vajāts un kāds svešinieks pat atļāvies garāmejot uzspļaut.

Dziedātājs Sems Smits

gallery icon

“Ja tas notiek ar mani un es esmu slavens, esmu popzvaigzne, grūti pat iedomāties, kas notiek ar citiem bērniem, kā jūtas citi dzimumneitrāli bērni?”

“Ir skumji, ka ir jau 2023. gads un tas aizvien notiek. Tas ir tik nogurdinoši, un it īpaši Anglijā,” nesen komentējis Sems Smits.

“Tāpēc mums ir divas puses. Mana personīgā dzīve un mana publiskā dzīve. Manā personīgajā dzīve neviens nav negatīvs.”

“Mana ģimene prot ar mani komunicēt. Vienmēr ir pratusi. Bet tagad viņai tas izdodas vēl lieliskāk.”

“Mana mīlas dzīve ir tikai uzlabojusies pēc šī visa. Es jūtos mīlēti. Es jūtos komfortabli pats savā ādā, bet es valkāju to, ko vēlos valkāt.”

“Kopš nomainīju vietniekvārdus, sajutos kā mājās. Es vēlos, kaut būtu zinājis vārdus, kad mācījos skolā, jo es būtu ar tiem identificējis sevi jau skolā. Jo tāds es esmu, un vienmēr esmu bijis.”