foto: imago/Future Image
“The Rolling Stones” ar atlikušajiem “bītliem” ierakstot kopīgu albumu
"The Rolling Stones"
Mūzika
2023. gada 23. februāris, 10:39

“The Rolling Stones” ar atlikušajiem “bītliem” ierakstot kopīgu albumu

Jauns.lv

Leģendārā britu rokgrupa “The Rolling Stones” ieraksta kopīgu albumu ar pēdējiem dzīvajiem “The Beatles” dalībniekiem Polu Makartniju un Ringo Stāru, vēsta “Variety”.

Albuma ierakstu sesijas notika pēdējo nedēļu laikā Losandželosas studijā, pašlaik albuma producēšana pietuvojusies miksēšanas fāzei.

Atsaucoties uz vairākiem avotiem, publikācijā teikts, ka Makartnijs jau ierakstījis vairākas basģitāras partijas topošā albuma dziesmām, savukārt Stāra ieguldījums netiek konkretizēts. Pagaidām nav arī zināms, kādi celiņi tiks iekļauti albuma galīgajā variantā. Zināms, ka projekta producents ir 2021. gada “Grammy” balvas ieguvējs Endrū Votss.

“Ripojošo akmeņu” līderis Miks Džegers 2021. gadā izteicās, ka grupa “ierakstījusi daudzus celiņus”, savukārt ģitārists Kīts Ričardss pavisam nesen savā “Instagram” kontā rakstīja, ka “top jauna mūzika”. Pagaidām pēdējais grupas albums tika izdots 2016. gadā pēc 11 gadu pauzes.

Grupa „The Rolling Stones” izdod krāsainas zeķītes ar savu logo

gallery icon

Pols Makartnijs ar sievu Nensiju Ševelu Sentbārtas salā

Ziemassvētku brīvdienās „eksbītls” Pols Makartnijs ar sievu, uzņēmēju un sabiedrības dāmu Nensiju Ševelu, atpūtās slavenību iecienītajā Sentbārtas salā Karību salu ...

gallery icon

Jācer, ka ambiciozais plāns izdosies, un abu grupu daiļrades cienītājiem būs iespēja baudīt viņu sadarbības augļus. Laika vairs nav pārāk daudz, jo visi muzikanti ir kungi ļoti cienījamos gados: Džegeram un Ričardsam — 79 gadi, Vudam 75 gadi un cīņa ar plaušu vēzi, Makartnijam — 80 gadi, bet Stāram vēl vairāk — 82 gadi.

Lai kāds būs jaunā albuma saturs, ļoti iespējams, tajā iekļaus dziesmas, kuras tapušas ar grupas ilggadējo bundzinieku Čārliju Votsu, kurš 2021. gada 24. augustā aizgāja aizsaulē 80 gadu vecumā. Kaut gan pēc Votsa nāves grupas koncerttūrēs piedalījies muzikantu senais draugs Stīvs Džordans, Džegers un Ričardss 2021. gada intervijā apstiprināja, ka pirms savas nāves Votss, kurš gandrīz sešu gadu desmitu laikā izlaida tikai vienu grupas koncertu, bija ierakstījis savas partijas vairākām dziesmām. “Teiksim tā, jūs neesat dzirdējuši Čārlija Votsa pēdējo sniegumu,” toreiz izteicās Ričardss.

“The Rolling Stones” ir visslavenākie ilgdzīvotāji rokmūzikas vēsturē, pērn kolektīvs svinēja 60 gadu jubileju, joprojām turpinot koncertēt un doties turnejās. No oriģinālā sastāva joprojām muzicē Džegers un Ričardss, bet 1975. gadā grupai oficiāli pievienojās Ronijs Vuds.

Viņu sīvāko sāncenšu “The Beatles” mūžs bija tikai 10 gadus ilgs, pēc iekšējiem konfliktiem grupa izjuka 1970. gadā. Punktu jebkādām runām par atkalapvienošanos pielika Marks Deivids Čepmens, kurš 1980. gada 8. decembrī Ņujorkā nošāva “bītlu” līderi Džonu Lenonu, par ko izcieš mūža ieslodzījumu, savukārt Džordžs Harisons nomira ar vēzi 2001. gada 29. novembrī.