foto: Everett Collection/ Vida Press
"Nelido uz Marsu!": Bils Geitss vērsies pie Īlona Maska
Bilam Geitsam ir ieteikums Īlonam Maskam, kur labāk ieguldīt naudu.
Slavenības
2023. gada 7. februāris, 12:54

"Nelido uz Marsu!": Bils Geitss vērsies pie Īlona Maska

Jauns.lv

Kompānijas “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss aicinājis “SpaceX” un “Twitter” īpašnieku Īlonu Masku nelidot uz Marsu, bet tā vietā ieguldīt naudu vakcīnu izstrādē un ražošanā, vēsta telekompānija CNBC.

Bils Geitss uzskata, ka Īlona Maska investīcijas nākotnes lidojumos uz Marsu nebūs izdevīgas. Pēc uzņēmēja domām, šādi lidojumi nešaubīgi būs ļoti dārgi, bet ieguvumi no tiem nebūs saskatāmi. “Nelidojiet uz Marsu,” Geitss aicinājis “SpaceX” vadītāju.

“Microsoft” dibinātājs arīdzan izteicies, ka, viņaprāt, finansējums vakcīnu izstrādei un ražošanai būtu daudz labāka naudas līdzekļu izmantošana nekā cilvēku sūtīšana uz sarkano planētu. “Jūs varat iegādāties masalu vakcīnu un izglābt dzīvību par tūkstoti dolāru,” rekomendējis Geitss.

Miljardiera Bila Geitsa sievas Melindas dzīve fotomirkļos

gallery icon

Vienlaikus miljardieris papildinājis sakot, ka Masks jau tā darot pietiekami daudz sabiedrībai noderīgu lietu. “Piemēram, kompānijai “Tesla” ir pozitīva ietekme, lai gan tā nav saistīta ar labdarību,” paziņojis Geitss. Uzņēmējs uzskata, ka galu galā Masks “papildinās filantropu rindas, pateicoties savai atjautībai”.

Īlons Masks ievācas vienistabas dzīvokļa izmēra būdiņā

Pasaules otrs bagātākais cilvēks Īlons Masks, neskatoties uz savu vērtību 166 miljardu ASV dolāru apmērā, ievācies nelielā 50 kvadrātmetru mājiņā.

gallery icon