foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pašmāju daudzsēriju filma "Nelūgtie viesi" un izslavētais "Skumju trīsstūris"
Kadrs no filmas "Skumju trīsstūris".
TV
2023. gada 24. janvāris, 17:00

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pašmāju daudzsēriju filma "Nelūgtie viesi" un izslavētais "Skumju trīsstūris"

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties pašmāju krimināltrilleri "Nelūgtie viesi" un melno komēdiju "Skumju trīsstūris".

Sarežģītā izmeklēšana

Pēc ballītes kādā viesu mājā meža ielokā tiek atrasts miris jubilārs – 27 gadus vecais Valters. Aizdomās turamie kļūst visi, kuri bija šajās dzimšanas dienas svinībās, – Valtera tuvākie un uzticamākie draugi. Turklāt izmeklēšanu sarežģītāku padara fakts, ka visi liecinieki nepārtraukti melo un neviens nav gatavs atklāt, kas patiesībā notika slepkavības naktī, pēc kuras katram no viņiem dzīve vairs nekad nebūs tāda, kā iepriekš. Jo mums katram ir kāds noslēpums, ko nekad negribētu atklāt pārējiem.

Ļaudis sanāk uz daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" pirmizrādi

“Nelūgtie viesi” būs aizraujošs stāsts par sarežģītu izmeklēšanas lietu, kuru risinās divi izmeklētāji – Ričards un Oskars. Šīm lomām apstiprināti ...

gallery icon

Daļa aktieru, kuri atveidoja nozīmīgus tēlus Vlada Kovaļova iepriekš režisētajā daudzsēriju filmā "Bezvēsts pazudušās", šajā darbā spēlē ļoti izteiktas pretstatu lomas, no labajiem kļūstot par sliktajiem un otrādi. Turklāt vairākiem aktieriem ir veiktas ļoti izteiksmīgas vizuālās pārvērtības, kas krasi izmainījušas ierasto tēlu. Piemēram, lai sagatavotu aktierus kadram, grima māksliniece kopumā filmēšanas nolūkiem izlietoja vairāk nekā piecus litrus mākslīgo asiņu. Savukārt aktieru atlase 10 jauniešu lomām ilga pusgadu, un 10 lomas tika atlasītas no vairāk nekā 650 jauno aktieru pieteikumiem.

Ieskats daudzsēriju detektīva "Nelūgtie viesi" filmēšanā

Ieskats daudzsēriju detektīva "Nelūgtie viesi" filmēšanā.

gallery icon

Lomās seriālā filmējušies Niklāvs Kurpnieks, Andris Daugaviņš, Mārtiņš Kalita, Andrejs Alens, Varis Vētra, Normunds Laizāns,  Kristīne Nevarauska, Gerda Embure, Toms Kursītis. Epizodiskās lomās varēs redzēt Ievu Aleksandrovu-Ekloni, Milēnu Miškēviču, Katrīnu Grigu, Reini Bergu, Rūdolfu Cīruli, Oto Madernieku un citus. Detektīva, drāmas oriģinālscenārija autors un režisors ir Vlads Kovaļovs, producente – Lelde Kovaļova, operators – Toms Zarāns.

Kad silikons vairs nepalīdz

"Skumju trīsstūris" ir nežēlīgi smieklīga režisora Rūbena Estlunda satīra, kas apbalvota ar Zelta palmas zaru.

Tas, kam te paredzēts noritēt instagramīgi, izvēršas ellišķīgi. Superbagātie, kuru vidū ir daiļa modele un viņas satriecošais mīļotais, dodas glamūrīgā kruīzā. Kad luksusa jahta nogrimst un tie, kam laimējas izglābties, nonāk uz neapdzīvotas salas, sociālā hierarhija viņu kompānijā sagriežas kājām gaisā. Zelta roleksi un silikons vairs nelīdzēs ne nieka!

Jaunā komēdija ir 48 gadus vecā zviedru kinomeistara Rūbena Estlunda pirmais darbs angļu valodā – viņš līdz šim atzinību jau iekarojis ar savām filmām "Play", "Force Majeure" un "The Square". Un jaunā filma vilties neliek – Kannu kinofestivālā tā tika pie astoņu minūšu ilgām stāvovācijām un augstākās balvas jeb Zelta palmas zara.

“Es vēlējos, lai šī filma būtu kā mežonīgi, izklaidējoši amerikāņu kalniņi,”pauž Estlunds, kas vienlaikus ar skatītāju smīdināšanu nekad nav kautrējies tos arī šokēt. Un pavisam noteikti šī filma Kannu kinofestivāla vēsturē ir starp uzvarētājiem vemšanas ainu ziņā. Justies skatītājam likt neērti Estlundam patīk, un arī saņemt kritiku viņam patīk. Bet nepatīk spēlēt pēc vispārpieņemtiem noteikumiem, un tieši tas viņa darbus arī padara tik īpašus. Filmā netrūkst arī politisku pārspriedumu un citātu. “Mana māte sešdesmitajos gados bija komuniste un sevi joprojām par tādu uzskata. Bet mans vecākais brālis pieaugot kļuva par labējo konservatīvo. Un tā nu pie vakariņu galda mums politisku diskusiju netrūka – gan no austrumu, gan rietumu bloka puses pārstāvjiem,” atminas Estlunds. “Un man likās interesanti atskatīties, ko tad īsti ir teikuši Reigans un Tečere, Ļeņins un Markss. Ir tiešām smieklīgi citāti.”

Filmu "Skumju trīsstūris" skatieties "Tet TV+" angļu un latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.