Mūzika
2023. gada 9. janvāris, 09:19

Noklausies - grupas "Tranzīts" leģendārā dziesma "Es nevaru būt balts" izskan hiphopa meistara Ozola izpildījumā

Jauns.lv

Pašmāju hiphopa izpildītājs Ozols kopā ar bītmeikeru Niklāvu ir sagatavojuši jaunu singlu, kam par pamatu izmantota grupas "Tranzīts" leģendārā dziesma "Es nevaru būt balts".

Kā portālu Jauns.lv informēja Ģirts Rozentāls jeb Ozols, tad ideja par dziesmu radusies radošajā nometnē 2022. gada vasaras nogalē.

foto: Publicitātes
Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem.

Ozols par dziesmu saka: "Pēc vairākām studiju sesijām 2022. gada rudenī dziesmu nolikām malā un turpinājām strādāt pie citām dziesmām. Tikai decembra nogalē tika ierakstīts jauns variants, ko arī nododam plašākai auditorijai, paldies Ralfam Rubenim par iespēju.”

Dziesmas pirmatskaņojums bija vērojams TV3 vecgada vakara raidījumā “Nākamā pietura 2023”.

Ozola koncerts "Krastu mačā"

Ozola koncerts "Krastu mačā". “Krastu mačs” šogad notiek “Rīgas vasara 2021” ietvaros un atzīmējot Rīgas ostas 821. gadadienu.

gallery icon

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību uzsāka 1996. gadā grupu “Fact” un “Rool Makaz” sastāvā. Solokarjeru uzsāka 2000. gadā ar debijas singlu “Neko 2005”, sekoja albumi “Cieņa un mīlestība” (2001), “Augstāk, tālāk, stiprāk” (2002), “Dūzis” (2003) un 2009. gadā izdotais albums “Neatkarība”.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu “Atpakaļ nākotnē”. Savas radošās darbības laikā Ozols sasniedzis zelta diska statusu ar albumiem “Cieņa un mīlestība” un “Augstāk, tālāk, stiprāk”, astoņas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.