Mākslinieks Miķelis Fišers pēc šķiršanās no aktrises Tropas ātri vien apņem nākamo sievu
Izklausās pārāk skandalozi, lai būtu taisnība? Tieši tā, izrādās, arī ir – mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs Miķelis Fišers un par viņu 18 gadu jaunākā talantīgā komponiste Anna Fišere ir precēts pāris.
Slavenības
2023. gada 3. janvāris, 06:55

Mākslinieks Miķelis Fišers pēc šķiršanās no aktrises Tropas ātri vien apņem nākamo sievu

Žurnāls "Kas Jauns"

"Purvīša balvas" laureāts mākslinieks un scenogrāfs Miķelis Fišers (52) 2022. gadā pamanījies likumīgā laulībā būt ar divām talantīgām un skaistām sievietēm. Vasarā viņš oficiāli šķīrās no aktrises un režisores Ingas Tropas (37), bet rudenī jau apprecējies ar starptautisku vērienu guvušo komponisti Annu Ķirsi (34), vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Kultūras aprindās daudziem bija pārsteigums, ka talantīgā mākslinieku pāra Miķeļa Fišera un Ingas Tropas ģimenes dzīve tikai divus gadus pēc kāzām ir beigusies.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Miķeļa Fišera un Ingas Tropas ģimenes dzīve tikai divus gadus pēc kāzām ir beigusies.

Neraugoties uz gadu starpību, Fišeri izskatījās harmoniski un laimīgi, izejot kopā sabiedrībā. Turklāt veiksmīga, kā arī gan publikas, gan profesionāļu augstu vērtēta bija arī līdzšinējā Tropas un Fišera kopīgā radošā darbība: 2019. gadā Jaunajā Rīgas teātrī iestudētais lieldarbs "Zalkša līgava", arī 2022. gada pavasarī klajā laistā izrāde "Ekspedīcija Jāzeps", kurā režiju veidoja Inga Tropa, bet scenogrāfiju - viņas tolaik vēl laulātais draugs Miķelis Fišers. Interesanti, ka abos minētajos teātra iestudējumos to radīšanas procesā līdzdarbojusies arī jaunā un talantīgā komponiste Anna Ķirse, kas ir izrāžu mūzikas autore. Par darbu izrādē "Zalkša līgava" Ķirse saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā 2019./2020. gada muzikālās partitūras autore, savukārt Fišers bija gada scenogrāfa balvas nominants.

Dailes teātrī pasniegtas ikgadējās "Spēlmaņu nakts" balvas, triumfē iestudējums "Rotkho"; 2022. gada 23. novembris

Dailes teātrī notika ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā triumfēja iestudējums "Rotkho", uzvarot kategorijā "Gada lielās formas izrāde", savukārt iestudējuma režisors ...

gallery icon

Nu, kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", Miķelis atkal ir precēts vīrs. Vien neilgu brīdi pabijis šķirteņa statusā, viņš faktiski uzreiz atkal iestūrējis laulības ostā, un viņa jaunā sieva ir lieliskā godalgotā komponiste Anna Ķirse, kas pēc apprecēšanās pārgājusi vīra uzvārdā, kļūdama par Annu Fišeri. Par vīru komponiste ir 18 gadu jaunāka.

Starp citu, jau pirms pieciem gadiem, kad komponiste bija nominēta "Purvīša balvai", viņa stāstīja, ka radošajā darbībā viņu iedvesmo arī mākslas darbi, kas rada daudzveidīgāku un plašāku uztveres spektru. Komponiste arī atzinās, ka ir sajūsmināta par Miķeļa Fišera radošo veikumu.

Starp citu, sanāk, ka, apprecoties ar komponisti, mākslinieks Miķelis Fišers ir no jauna pietuvinājies mūzikas pasaulei, jo, kā zināms, viņš ir dzejnieces Ārijas Elksnes un savulaik slavenā operdziedātāja Miķeļa Fišera dēls.