Mākslas dienu basketbola turnīrā Zeltiņa ar puspliku Pūci. FOTO
Agnese Zeltiņa un Kaspars Pūce atklāja 34. Mākslas dienu basketbola turnīru.
Slavenības
2015. gada 20. aprīlis, 12:29

Mākslas dienu basketbola turnīrā Zeltiņa ar puspliku Pūci. FOTO

Jauns.lv

Daugavas sporta namā aizvadīts 34. Mākslas dienu basketbols, kura devīze šogad bija: „Eiropa mūs sapratīs, jeb spēks ir bumbās”. Aktieri, mākslinieki, politiķi un citi sabiedrībā zināmi ļaudis mērojās spēkiem groza bumbas spēlēšanā.

Tradicionālais Mākslas dienu basketbola zibensturnīrs šogad notika 19. aprīlī un bija veltīts Latvijai – Eiropas basketbola čempionāta rīkotājai un Eiropu prezidējošai valstij. Katra no komandām pārstāvēja kādu no Eiropas valstīm, kuras piedalījās pirmajā Eiropas čempionātā 1935. gadā, kad Latvija kļuva par pirmo Eiropas čempioni.

Turnīrs sākās ar greznu parādi un uzrunām.

Parādes priekšgalā ar divām basketbola bumbām rokās pieticīgā tērpā soļoja aktieris Kaspars Pūce, kurš šajā pasākumā piedalās jau kopš tā pirmsākumiem. „Esmu piedalījies gan kā fotoreportieris, gan kopā ar dēliem visādās dullībās,” balsī portālam Kasjauns.lv stāstīja aktieris. Mākslinieks Jānis Anmanis sacīja, ka Kaspars Pūce iejutās Titāna tēlā. Bet līdzās viņam mirdzēja aktrise, pasākuma vadītāja Agnese Zeltiņa.

Aktieris Jānis Paukštello komentēja pasākuma norisi, bet basketbola laukumā meistarību demonstrēja mūziķi Varis Vētra un Andris Ērglis, komponists Uldis Marhilevičs, diriģents Ints Teterovskis, bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira, kura pārstāvēja vienīgo sieviešu basketbola komandu šajās sacensībās - „Baronseses”, un citi sporta entuziasti.

Zibensturnīru papildināja dažādas papildus sacensības, piemēram, trīspunktu metienu konkurss „Latvijas zelta roka”, bet pirms pusfināla līdzjutējus iesildīja radošais „slam dunk” konkurss „Izmēram nav nozīme” jeb „Latvijas zelta atspere”, kurā katru komandu pārstāvēja viens dalībnieks un viņa palīgs.

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders